• 2024 04 18

Kétgólos előny a visszavágóra

Uzuni újra betalált

A Bajnokok Ligája második fordulóját hazai pályán kezdte a magyar bajnok Ferencváros, és kétgólos előny szerzett a visszavágóra, melyet a játék képe alapján megnyugtatónak mondhatunk.

Annak fényében, hogy a litván bajnok a stabil védekezésen alapuló taktikájának köszönhetően kettős győzelemmel múlta felül az észak-ír Linfild csapatát a Bajnokok Ligája első selejtező-körében, tarthattunk attól, hogy a Ferencvárosnak fejtörést okoz majd e védelem feltörése. A mérkőzés első negyede így azzal telt, hogy a magyar bajnok megpróbált fogást találni a szintén zöld-fehér riválison. Az első játékrész derekán aztán a sorozatban immár négy találatnál járó Uzuni gólja előtt sikerült is. Az albán támadó már a tizedik percben közel állt a gólszerzéshez, amikor is a keresztlécet találta el, majd a 25. percben Mmaee passzát már gólra váltotta. Az egyértelmű fölényben játzsó hazaiak még a szünet előtt megduplázták előnyüket Tokmac révén. A folytatásban is a magyar bajnok uralta a mérkőzést és a hajrában tovább növelhette volna előnyét, ám Uzuni büntetőt hibázott. A 2-0-ás diadal azonban így is megnyugtató előnynek tűnik a visszavágó előtt.  

BL-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Ferencvárosi TC-Zalgiris Vilnius (litván) 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 10 107 néző, v.: Kruasvili (georgiai)
gólszerzők: Uzuni (25.), Nguen (39.)
sárga lap: Haratin (45), illetve Gamakov (44.)

Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Vécsei, 92.) - Haratin, Somália - Tokmac (Zachariassen, 69.), Uzuni, Zubkov (Mak, 69.) - R. Mmaee (Boli, 76.)

Zalgiris Vilnius: Gertmonas - Mikoliunas, Ljubisavljevic, Tatomirovic, Bopesu - Onazi (Kuklis, 84.), Gamakov (Kis, 59.), Verbickas - Kyeremeh (Karamarkov, 59.), Tadic (Sylvestr, 65.), Videmont

(Fotó: MTI)