• 2024 04 25

Kiesett a Fehérvár, továbbjutott a Puskás Akadémia FC

Kettőből egy magyar csapat lépett tovább a Konferencia Ligában

A MOL Fehérvár FC az első fordulóban búcsúzott a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjében: Szabics Imre együttese a hazai 1-1-es döntetlen után a csütörtöki visszavágón 2-0-ra kapott ki az örmény Ararat Jereván vendégeként. A Puskás Akadémia bejutott a második fordulóba, miután Hornyák Zsolt együttese az idegenbeli 1-1-es döntetlen után a csütörtöki visszavágón 2-0-ra nyert otthon a finn Inter Turku ellen.

 A fehérváriak az első félidőben nem tudtak mit kezdeni a keményen, helyenként durván futballozó hazaiak játékával, akik ráadásul a 33. percben egy gyönyörű szabadrúgásgóllal megszerezték a vezetést és ezzel összesítésben is előnybe kerültek.
    A fordulást követően a csereként frissen beállt Zivzivadze rögtön ziccert rontott, de ez csak egy pillanatnyi fellángolás volt a magyar bajnoki bronzérmestől, amely nem tudta nyomás alatt tartani riválisát. A folytatásban Kovácsik bravúros védése tartotta meccsben a MOL Fehérvár FC-t, de a hajrában egy hosszú kirúgást követően Silue lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult. A hajrában nem változott az eredmény, így a MOL Fehérvár FC első magyar csapatként búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől.

Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ararat Jereván (örmény)-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)
Gyumri, Duje Strukan (horvát)
    Továbbjutott: az Ararat Jereván, 3-1-es összesítéssel.
    gólszerzők: Pobulic (33.)
    sárga lap: Pobulic (43.), Muradjan (88.), illetve Nego (89.)

    Ararat Jereván: Jermakov - Bravo (Ro. Hakobjan, 74.), Prljevic, Mikojan, Margarjan - Pobulic, Muradjan - Arakeljan (Ra. Hakobjan, 68.) , Deblé (Silue, 54.), Malakian (Manojan, 54.) - Kone

    MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Lüftner (Musliu, 11.), Stopira, Heister - Bamgboye (Dárdai, 61.), Nego, Alef, Petrjak - Nikolics, Houri (Zivzivadze, a szünetben)
    
   A Puskás Akadémia rögtön a meccs elején vezetést szerzett, Anthony Annanról került saját kapujába a játékszer. A folytatásban a Turku birtokolta többet a labdát, támadásaik azonban ötlettelenek voltak, veszélyes helyzeteket csak a hazaiak alakítottak ki.
    Fordulást követően rögtön az első támadásból felső lécre lőtt Jakov Puljic. Innentől kezdve visszaállt az első félidőben látott forgatókönyv: meddő mezőnyfölényben játszottak a finnek, míg a Puskás magabiztosan őrizte előnyét és a gyors kontratámadásokban bízott. A hajrát Jakub Plsek kapufája vezette fel, hogy aztán Joel van Nieff bombagóljával eldöntse a továbbjutás kérdését és beállítsa a végeredményt.A felcsúti együttes ezzel története során első alkalommal nyert meg egy párharcot a nemzetközi kupaporondon, a második fordulóban a feröeri KÍ Klaksvík és a lett FK Rigas FS összecsapásának továbbjutójával találkozik.

 Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó: 

Puskás Akadémia FC-Inter Turku (finn) 2-0 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, v.: Cilosz (görög)
    Továbbjutott: a Puskás Akadémia FC, 3-1-es összesítéssel.
    gólszerzők: Annan (4., öngól), van Nieff (87.)
    sárga lap: Furuholm (48.), Sanz (97.)

    Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Nagy Zs., Joao Nunes, Spandler, Stronati - Favorov (Kozák 91.), van Nieff - Slagveer (Komáromi 82.), Plsek, Kiss T. - Puljic (Corbu 63.)

    Inter Turku: Moisander - Ketting, Hoskonen (Nurmi 82.), Hämäläinen - Järvenpää, Annan (Yrjas 82.), Sanz, Hyvärinen (Engström 82.) - Kagajama (Paananen 62.) - Källman, Furuholm