• 2024 04 19

Kétszer három gól, sima továbbjutás a BL-selejtezőben

Uzuni mesterhármas

Az előző idényben csoportkörös Ferencváros kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójából, miután kedden Myrto Uzuni mesterhármasával 3-1-re nyert a visszavágón a koszovói FC Prishtina otthonában.

A pristinai visszavágón a hazaiak nagy lendülettel kezdtek, nagy hátrányuk tudatában veszteni valójuk nem lévén sorra alakították ki a helyzeteket a kissé álmosan kezdő zöld-fehér játékosok között. Gólt is szereztek, amit les címén érvénytelenített a játékvezető, ám ez felébresztette a vendégeket, akik a félidő második felében átvették a kezdeményezést. A szünet után aztán Uzuni rögtön megszerezte a vezetést a Fradinak, amit a második játékrész derekán kiegyenlített ugyan a koszovói bajnok, ám a hajrában még kétszer betalált a Ferencváros albán támadója magabiztossá téve a továbbjutást. 

BL-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
FC Prishtina (koszovói)-Ferencvárosi TC 1-3 (0-0)
Pristina, zárt kapuk mögött, v.: Laurent Kopriwa (luxemburgi)
gólszerzők: Hoti (67.), illetve Uzuni (49., 80., 86.)
sárga lap: Boshnjaku (42.), illetve Somália (64.)
Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel.

FC Prishtina: Nika - B. Krasniqi, Zyba (Hoti, 52.), Bekteshi, Mici - Lilaj (Bardhoku, 64.), Boshnjaku, E. Krasniqi - Mankenda, John (Shabani, 60.), Kryeziu

Ferencváros: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic - Somália (Vécsei, 69.), Haratin - Uzuni (Redzic, 89.), Nguen (Baturina, 89.), Mak (Zubkov, 61.) - R. Mmaee (Sigér, 70.)

(Fotó: fradi.hu)