• 2024 04 23

Hírmaraton 2021-27. hét

Ami a főcímekből kimaradt

Magyar vonatkozású sporthírek egy helyen

Kosárlabda: A bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a görög AEK Athénnal, a lett VEF Rigával és egy selejtezőből érkező csapattal került azonos négyesbe a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája szerdai csoportsorsolásán. Az első csoportkörben a nyolc kvartettből az elsők nyolcaddöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek pedig az egyik fél második győzelméig tartó mini rájátszásban döntik el a továbbjutást. Ezt követően a megmaradt 16 csapatot négy négyes csoportba sorsolják és körmérkőzéssel döntik el, ki kerül a negyeddöntőbe, amelyben a továbbjutók ismét az egyik fél második sikeréig tartó párharcot vívnak a négyes döntőért.

Uszonyos úszás: A magyar uszonyosúszó-válogatott a Tomszkban zajló világbajnokság 2. versenynapján három aranyérmet szerzett, emellett két ezüstöt és egy bronzot. Bukor Ádám a 200 felszín döntőben győzött, míg Varga Krisztina a 200 női uszonyos gyors fináléjában nem talált legyőzőre. Zárásként a 4x100 méteres mix gyorsváltó világcsúccsal szerzett világbajnoki aranyérmet. A váltó a selejtezőben a Holoda Péter, Senánszky Petra, Varga Krisztina, Hamlin Matthew összeállításban úszott, míg a fináléban a Holoda Péter, Cséplő Kelen, Varga Krisztina, Senánszky Petra felállásban teljesített. 1500 méteres felszíni úszásban Pázmányi Sándor ezüstérmes lett, akárcsak Lengyeltóti Bence a 200 uszonyos gyors döntőjében. Utóbbi számban Cséplő Kelen a harmadik helyet szerezte meg.

Futsal: A Haladás VSE albán, luxemburgi és norvég ellenfelet kapott a futsal Bajnokok Ligája selejtezőjének sorsolásán. A szombathelyi együttes az albán KF Tirana, a luxemburgi FC Differdange 03 és a norvég Utleira Idrettslag együttesével találkozik augusztus 20. és 25. között az albán fővárosban. A BL következő idényében 55 csapat vesz részt, a selejtezőből a nyolc csoportelső és a legjobb második jut a legjobb 32 közé.

Labdarúgás: Elülső keresztszalag-szakadás miatt hónapokra kidőlt Holman Dávid, a szlovák bajnoki címvédő Slovan Bratislava labdarúgócsapatának magyar válogatott középpályása.

Jet-ski: A jet-skis magyar nemzeti csapat a felnőtt Eb-n és a junior vb-n is az éremtáblázat élén zárt a lengyelországi Elkben. A magyarok a felnőtt Európa-bajnoki futamon három aranyat, négy ezüstöt, és két bronzot szereztek. Szabó Barnabás, Jászai Csongor és a magyar színekben induló osztrák Kevin Reiterer állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ezüstérmes lett Major Marcell, Hársfalvi Gergely, Süli Csaba és ifj. Komonyi Lajos, míg a dobogó harmadik fokára Cseke Zsolt és Sümegi Martin állhatott fel.