• 2024 04 16

Sidit egy évre eltiltották

A döntés nem jogerős

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) fegyelmi bizottsága első fokon egy évre eltiltotta Sidi Pétert, aki a márciusi indiai világkupán a vádak szerint jogosulatlanul bement Péni István szobájába. Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedik, az olimpiai kvótás Sidi lemarad a tokiói játékokról.

A Magyar Sportlövő Szövetség fegyelmi bizottsága első fokon egy évre eltiltotta Sidi Pétert minden sporttevékenységtól. A vádak szerint ugyanis Sidi a márciusi indiai világkupán jogosulatlanul bement Péni István szobájába. Az eset után Péni István pozitív doppingmintát adott, a nemzetközi szövetség viszont közvetlenül az eszéki Európa-bajnokság előtt felmentette Pénit, miután az illetékes testülete arra a megállapításra jutott, hogy a magyar sportoló a szóban forgó doppingügyben vétlen, vele szemben szabotázs történt.

Sidi Péter, akit a magyar szövetség május 12-én felfüggesztett, a manipulálás vádját visszautasította, azt viszont elismerte, hogy járt Péni szobájában. Azt állította, hogy odacsalták, és 45 percen keresztül várt csapattársára.

Sidi Péter fellebbezhet a döntés ellen, amelyet másodfokon az elnökség tárgyal. Abban az esetben, hogyha az ítélet jogerőre emelkedik, az olimpiai kvótás Sidi lemarad a tokiói játékokról. Mivel a kvalifikációt a versenyző az országnak szerzi. Az olimpiai sportlövő csapatot június 17-én jelöli ki a tervek szerint a szövetség.