• 2024 04 18

A pontszerzés szenzáció lenne

Elbert Gábor mondta el a véleményét az esélyekről a magyar labdarúgó válogatott két Eb előtti felkészülési mérkőzése után

A részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott Írországgal a Megyeri úton. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint Schaffer András bebizonyította, hogy akár a kezdőcsapatban is helye lehet. A magyar csapat 11 mérkőzés óta veretlen és először a címvédő portugálok ellen lép pályára a telt házas új Puskás Arénában június 15-én este hattól..

Elbert Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi főtitkára honlapunknak elmondta: örüljünk minden egyes rúgott gólnak és szenzáció lenne a pontszerzés a címvédő portugálok vagy az aktuális világbajnok franciák, esetleg a mindig erős németek ellen. Utóbbi találkozó már Münchenben lesz június 23-án este kilenctől, hiszen Szalaiék ott lépnek pályára az utolsó csoportmeccsükön.
Elbert Gábor szerint megvan a megfelelő taktika és a csapategység, azaz nincs mitől tartanunk, valamint elárulta, hogy Szoboszlai Dominik hiányát sem kell túlreagálni. Sallai Roland véleménye szerint például előrébb jár, mivel ő rendszeresen játszott a Bundesligában, míg Dominikot sérülés hátráltatta és végül emiatt az EB-ről is lemaradt. A franciákat tartja a legerősebb válogatottnak, akik megnyerhetik a kontinenstornát, igaz a magyarok után az angoloknak szurkol.