• 2024 04 25

Hírmaraton 2021. 22. hét

Magyar vonatkozású sporthírek egy helyen.

Hírek, amiről talán lemaradt a héten.

Asztalitenisz: Megérkezett a hivatalos értesítés, miszerint a Szudi Ádám és Pergel Szandra duó, vegyes párosban kvótát szerzett a tokiói olimpiára!

Röplabda: Hat magyar - négy női és két férfi - együttes szerepel a következő idényben az Európai Röplabda Szövetség nemzetközi kupasorozataiban.  A női Bajnokok Ligája főtábláján ott lesz a bajnoki és Magyar Kupa-aranyérmes Fatum Nyíregyháza, míg a CEV Kupában az ezüstérmes Linamar-BRSE és a bronzérmes Vasas Óbuda érdekelt. Az Extraligában negyedik, a sorozat előző idényében elődöntős 1. MCM-Diamant Kaposvár ismét a Challenge Kupában szerepel, az 5. helyezett UTE azonban nem vállalta az indulást a harmadik számú kupaküzdelemben.
 A férfiaknál a bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr sem a BL-ben, sem a CEV Kupában nem indul, a Challenge Kupában azonban igen. Az ezüstérmes Fino Kaposvár és a harmadik MAFC-BME ugyanakkor erről a lehetőségről is lemondott, helyettük a negyedik Vegyész RC Kazincbarcika lesz még érdekelt a harmadik számú sorozatban.  

Cselgáncs: Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) budapesti tisztújító kongresszusán a küldöttek újraválasztották elnöknek a 2007 óta hivatalban lévő Marius L. Vizert.

Jégkorong: A következő idényt is a DEAC jégkorongcsapatánál tölti az orosz származású fiatal játékos, Kulesov Vlagyislav.

Fallabda: A férfiaknál és a nőknél is címvédéssel fejeződött be a fallabda ob. A 33. HungaroSun-Egyéni Országos Squash Bajnokságot Szegeden rendezték meg, ahol a nőknél Chukwu Hannah állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg a férfiaknál Farkas Balázs szerezte meg a végső győzelmet.

Teqball: A Teqball Országos Bajnokság Dunaúvárosban Bányik Csaba nyert, a hölgyeknél Janicsek Zsanett. Párosban győzött a Bányik Csaba, Blázsovics Ádám kettős, vegyespárosban Bányik Csaba és Janicsek Zsanett diadalmaskodott. 

Sportpolitika: Újabb 300 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek a HISZEK Benned! sportprogram második alprogramjának legújabb, hatodik ütemében - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón.Újabb 300 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek a HISZEK Benned! sportprogram második alprogramjának legújabb, hatodik ütemében - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón.

Íjászat: Balogh Mátyás nem lőtte meg az olimpiai kvótaszintet az íjászok antalyai Európa-bajnokságának keddi nyitónapján. A 21 éves magyar bajnok versenyző 604 körös teljesítménnyel a 78. helyen rangsorolt a 92 induló közül. A tokiói részvétel feltétele a szintteljesítés és a kvóta megszerzése együtt, de ez történhet két külön versenyen.