• 2024 03 28

Fucsovics párosban is búcsúzott a Roland Garrostól

A magyar teniszező már Wimbledonra készülhet

Fucsovics Márton az első fordulóban kiesett a férfi párosok versenyében a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon.

A magyarok számára csütörtökön véget ért a Roland Garros. Párizsban Balázs Attila el sem tudott indulni sérülése miatt. Igaz, ezt megúszta három helynyi visszacsúszással a világranglistán, most a 112. A hölgyek közül hárman is selejteztek, Gálfi és Jani az első, Babos a második körben búcsúzott el a kvalifikációs küzdelmektől. Aztán Fucsivics nyert egy mérkőzést a főtáblán, a másodikat viszont szerdán elbukta, így olyan lett az év második Grand Slamje is, mint az egész salakpályás szezonja. Maradt a legjobb ötvenben az ATP-rangsorban és ami fontosabb, hogy mostantól jönnek a gyorsabb borítások, amelyek a kedvencei. 

A párosban sem termett a magyaroknak sok babér. Mert hiába volt címvédő Párizsban Babos Tímea, a korábbi párostársa Mladenovic oldalán, az újjal Kugyermetovával egy meccs után búcsúzott. Igaz Wimbldonra összeáll ismét a sikeres magyar-francia kettős. 

Fucsovics csütörtökön aztán befejezte a férfi páros küzdelmeket is, hiszen a magyar játékos és társa, az olasz Stefano Travaglia csütörtökön az első szettben 3:4-es állásnál, a másodikban 2:2 után került brékhátrányba, amely elég is volt az új-zélandi Marcus Daniell és az osztrák Philipp Oswald 16. helyen kiemelt kettősének a magabiztos győzelemhez. Az összecsapást 1 óra 16 percig tartott.

Kérdés, hogy megbánta-e Fucsovics, hogy végül nem vállalta a vegyespáros Babos Tímea oldalán, ami gyakorlásnak biztosan jó lett volna. Hisz úgy tűnik, hogy a két magyar teniszező számára az lesz a legjobb lehetőség, hogy az olimpián valami maradandót alkossanak majd idény nyáron. 

Roland Garros, férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Marcus Daniell, Philipp Oswald (új-zélandi, osztrák, 16.)-Fucsovics Márton, Stefano Travaglia (magyar, olasz) 6:3, 6:3