• 2024 04 25

Ezúttal győzelem a fehéroroszok ellen

Második siker az Európa-ligában

A magyar női röplabda-válogatott simán, 3-0-ra legyőzte Prágában a fehérorosz csapatot az Európa-liga arany divíziójának csütörtöki ötödik fordulójában.

A szintén prágai első csoportkörben a magyar válogatott 3-2-re nyert a horvátok ellen, a fehéroroszoktól 3-1-re, a csehektől pedig 3-0-ra kapott ki. Aztán a házigazdától szerdán is simán.  Így a csütörtöki meccsen mindenképpen lehetőleg három szettben kellett nyerni ahhoz, hogy még maradjon esély a Final Fourrra.

Ugyanis a négyes döntőbe csak a csoportok első helyezettjei jutnak, alapesetben, de mivel Bulgária a döntő rendezőjeként valószínűleg megnyeri a kavrtettjét, így a legjobb második is ott lehet majd a Final Fourban. De ehhez nem lehet már hibázni. Főleg mivel a románok ebben sz összevetésben jobban állnak az A-csoportban. 

Nos az első feledat kipipálva. Ugyan a fehéroroszok ezúttal meglehetősen tartalékosak voltak, de az első kör hibáit ezúttal sikerült elkerülni, így a magar női röplabda-válogatott sima győzelmet aratott, így hogyha ugyanilyen biztosan legyőzi pénteken a horvátokat is, akkor összejöhet az Európa-ligában az elődöntő. 

Az sem felejtendő, hogy a mostani csoportriválisok közül a magyar csapat a horvátokkal és a fehéroroszokkal az augusztus 18-án kezdődő Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepel. Így Jakub Gluszak szövetségi kapitány csapatának nem volt mindegy ezért sem a csütörtöki és a pénteki siker sem. 

 

Európa-liga, arany divízió, 5. forduló, C csoport, Prága:
Magyarország-Fehéroroszország 3-0 (14, 18, 16)
a legjobb pontszerzők: Kiss G. 13, Vezsenyi 12, Török 10, illetve Davjiszkiba 10