• 2024 04 25

A párosoknál már megszülettek a bajnokok az asztalitenisz ob-n

Madarász Dóra, Fazekas Mária duó győzött a hölgyeknél

A Gödöllőn rendezett asztalitenisz országos bajnokságon a párosoknál már kiosztották az aranyérmeket. A Madarász Dóra, Fazekas Mária duó nyerte a női párosok csütörtöki küzdelmét

 

 A francia Lille és a Budaörs játékosának rutinos duója favorithoz minössze egy szettet vesztett az egész torna során, azt is mondössze a fináléban Fehér Orsolyával és Harasztovich Fannival szemben. Madarász ötödször, Fazekas negyedszer nyert ob-t női párosban.    

    női páros, elődöntő:
Madarász Dóra, Fazekas Mária (Lille Metropole, Budaörs)-Imre Leila, Ambrus Krisztina (Erdért SE) 3-0 (7, 8, 4)
Fehér Orsolya, Harasztovich Fanni (TSV Schwabhausen, Szekszárd)-Dari Helga, Fejős Anna (Budaörs, Statisztika Petőfi SC) 3-0 (7, 7, 9)  
    döntő:
Madarász, Fazekas-Fehér, Harasztovich 3-1 (8, -9, 6, 7)

A férfiaknál a Vitsek Iván, Terék Norbert duó nyert.  Az 52 éves Vitsek - aki közel harminc éve, 1992-ben egyesben bizonyult a legjobbnak az ob-n - a 2000-es években négyszer is győzött párosban. Ezúttal a tavaly még Terékkel győzött, végig ötszettes meccseken diadalmaskodva. A tavaly győztes Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó 

    férfi páros, elődöntő:
Terék Norbert, Vitsek Iván (BVSC-Zugló, Szegedi AC)-Lakatos Tamás, Juhász Patrik (KSI/Amiens STT, BAAC Baden) 3-2 (-11, 10, -8, 3, 9)
Kishegyi Ákos, Ócsai Máté Zsigmond (Dunakeszi, Cegléd)-Huzsvár Erik Bendegúz, Szántosi Dávid (KSI, Szarvas) 3-0 (6, 6, 10)
    döntő:
Terék, Vitsek-Kishegyi, Ócsai 3-2 (6, 8, -9, -3, 5)