• 2024 04 27

A Karakas-Pupp duóban látja az érmet Toncs Péter

Vasárnap kezdődik a világbajnokság Budapesten

A most vasárnap kezdődő budapesti cselgáncs világbajnokságon senki nem feltartott kezekkel lép majd tatamira, azaz a magyarok is az érmekért szeretnének harcolni - nyilatkozta honlapunknak Toncs Péter a felnőtt női válogatott szövetségi kapitánya.

Szerinte is - ahogy Pánczél Gábor a férfiak szakvezetője is elmondta - 1 érem és 1 pontszerző hely a célkitűzésünk a hazai vb-n. A tavaly őszi prágai Európa-bajnok Karakas Hedvig mellett, a két idei EB bronzérmest, Pupp Rékát és Tóth Krisztiánt tartja erre esélyesnek Toncs Péter.
Legfontosabb, hogy senki ne sérüljön meg azok közül, akik olimpiai kvótát érő helyen állnak jelenleg a magyar csapatban. Beszélt még a vb előtti néhány kérdőjelről, valamint külön taglaltuk honvédos tanítványa, a tavaly őszi prágai Európa-bajnokságon aranyérmet szerző Karakas Hedvig olimpiai esélyeit is.
Ide kapcsolódik, hogy kényszerűségből egy helyen megváltozott a magyar válogatott névsora: a június hatodikán rajtoló judo világbajnokság egyéni küzdelmeiben tizennyolc magyar sportoló vesz részt a Papp László Sportarénában.
Nagy visszatérésre készült a négyszeres világbajnoki érmes, Európa-bajnok Mészáros Anett, a Szatymazi SE judósa hat esztendő után lépett volna újra tatamira világbajnokságon. Sajnos a harminchárom esztendős klasszisnak a felkészülését gerincsérv miatt be kellett fejeznie, időközben már meg is operálták. A kényszerűségből megüresedett helyen egy ifjú tehetség kap nagy lehetőséget: a mindössze tizenhat esztendős ifjúsági világbajnok, Mamira Luca került be a csapatba, a Toto Sport SE fiatalja a világbajnokság nyitónapján léphet majd tatamira.