• 2024 04 25

Ötből ketten kerültek tovább a wimbledoni női selejtezőben

Udvardy Panna győzött

Udvardy Panna továbbjutott a selejtező első fordulójából a wimbledoni teniszbajnokság női versenyében, míg a többi magyar hölgy búcsúzott.

A világranglista 232. helyezettje szerdán a paraguayi Veronica Cepede Roygot (203.) győzte le három szettben. Udvardy következő ellenfele a selejtezőben első helyen kiemelt kolumbiai María Camila Osorio Serrano lesz. A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni.

Bondár Anna kiesett, miután a világranglista 239. helyezettje szerdán a szerb Aleksandra Krunictól kikapott két szettben. 

Kiesett a tokiói olimpikon Jani Réka is, aki hiába volt 110 hellyel előrébb, mint a brit Naiktha Bains (293.), mégis egy szoros és egy simább szettben, 1 óra 34 perces mérkőzésen kikapott riválisától.

 Gálfi Dalma is búcsúzott, miután három játszmában kikapott a wimbledoni tenisztorna selejtezőjének első fordulójában. A világranglistán 241. játékos remek formában érkezett Londonba, mivel a hétvégén megnyert egy 25 ezer dolláros salakos versenyt Franciaországban. Kedden azonban az orosz Anna Kalinszkaja ellen, aki a WTA-rangsor 111-edikjeként a negyedik helyen emeltek ki a kvalifikációban három szettben kikapott.

A magyar játékosok közül az egyaránt tokiói olimpikon Fucsovics Márton egyesben, Babos Tímea pedig egyesben és - a francia Kristina Mladenovic oldalán - párosban a főtáblán kezdi meg szereplését a füves pályás Grand Slam-tornán.

Wimbledon, női egyes, selejtező, 1. forduló:
Udvardy Panna-Veronica Cepede Royg (paraguayi) 3:6, 6:3, 7:5

Aleksandra Krunic (szerb)-Bondár Anna 7:5, 7:6 (7-4)

 Naiktha Bains (brit)-Jani Réka 7:5, 6:3

Anna Kalinszkaja (orosz, 4.)-Gálfi Dalma 4:6, 6:4, 6:1