• 2024 04 20

Fucsovics a második, Babosék az első körben búcsúztak Párizsban

Magyarok nélkül folytatódik a Roland Garros

Fucsovics Márton simán, három játszmában kikapott az olasz Fabio Fogninitől a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

A világranglistán 44. helyezett magyar játékos csak az első szettben tudta megszorongatni a rangsorban 29. ellenfelét, aki ekkor még csak rövidítésben tudott előnybe kerülni. Innentől kezdve azonban nem volt esélye a 29 éves nyíregyházi teniszezőnek - aki egyesben az egyedüli magyar volt a főtáblán -, a folytatásban mindössze három játékot nyert és 2 óra 16 perc alatt vereséget szenvedett.
Fucsovics negyedszer találkozott Fogninivel, egyetlen siker mellett harmadik alkalommal maradt alul a 34 éves olasszal szemben. Ezt megelőzően legutóbb a 2019-es wimbledoni Grand Slam-torna második fordulójában kapott ki tőle, amikor emlékezetes, ötjátszmás nagy csatában 3 óra 43 perc alatt szenvedett vereséget.
Fucsovics tavaly a nyolcaddöntőig menetelt a Roland Garroson, akkor az orosz Andrej Rubljov állította meg csaknem négyórás mérkőzésen.

Roland Garros, férfi egyéni, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Fabio Fognini (olasz, 27.)-Fucsovics Márton 7:6 (8-6), 6:1, 6:2

A legutóbbi két évben bajnok Babos Tímea már az első fordulóban búcsúzott párosban a francia nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékos az előző két kiírásban a francia Kristina Mladenovic oldalán diadalmaskodott a Roland Garroson, de most az orosz Vera Zvonarjovával indult. A közös szereplés nem tartott sokáig, ugyanis szerdán a Petra Martic, Shelby Rogers horvát, amerikai duó 1 óra 33 perc alatt két játszmában jobbnak bizonyult. Wimbledonban már ismét összeáll Babos és Mladenovic, akik együtt négy Grand Slam-tornán diadalmaskodtak: először 2018-ban az Australian Openen, majd 2019-ben a Roland Garroson, tavaly pedig a melbourne-i és a párizsi viadalon sem találtak legyőzőre.

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Petra Martic, Shelby Rogers (horvát, amerikai)-Babos Tímea, Vera Zvonarjova (magyar, orosz, 7.) 7:6 (7-5), 6:3

Fotó: facebook/FucsovicsMarci