• 2024 04 26

Bravúros döntetlen a franciák ellen az Európa-bajnokságon

Fiola gólja egy pontot ért

A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.

A francia válogatott az első félidőben dominált, de hiába kerültek többször is helyzetbe a világbajnok csatárai, előbb Mbappé, majd Benzema is, ezekből a lehetőségekből nem született gól. Sőt a vezetést a magyar együttes szerezte meg az F csoport második fordulójában rendezett budapesti találkozón, még úgy is, hogy Szalai Ádám sérülés miatt idő előtt kivált. Az első játékrész hosszabbításának perceiben, egy remek Sallai-Fiola összjáték végén Fiola ugrott ki, majd tökéletesen oldotta meg a helyzetét. Hiszen második címeres mezben lőtt góljával, megszerezte a vezetést a magyar csapatnak, az egész francia védelem asszisztálása mellett. A fordulás után Gulácsi helyett Dembele lövésénél a kapufa hárított. Hatalmas helyzet volt ez is, és a francia a nyomás a későbbiekben sem enyhült, ami a második félidő felénél érett be. Hiszen a magyar védelem is hibázott egyet, amit Griezmann használt ki és kiegyenlített. Azonban hiába érkeztek ezután egymás után a cserecsatárok a galloknál, és hiába jöttek a helyzetek is, már nem változott az eredmény. Köszönhetően a hajrában Gulácsi védéseinek is, aki az utolsó percekben kifogta a meccslabdát is, vagyis ismét a csapat egyik legjobbja volt. De ezúttal nem volt gyenge pont a magyar labdarúgó válogatottban, amely 1-1-es döntetlent játszott Franciaországgal, így a hatalmas bravúrral megszerzett pont azt is jelenti, hogy az utolsó fordulóban a németek ellen a továbbjutásért lép majd pályára Marco Rossi együttese.

Hogy valóban minden lehet még azt a csoport másik meccse igazolta, ahol hiába vezettek a portugálok Cristiano Ronaldo góljával már a 15. percben, de a németek 4-1-re fordítottak, a vége pedig 4-2 lett a Nationalelfnek. Így a csoportban a négy pontos franciák mögött, a németek három ponttal a második helyen állnak, harmadikok szintén három ponttal a porugálok, míg a mieinknek egy pontja van. 

Európa-bajnokság, csoportkör, 2. forduló, F csoport: 

Magyarország-Franciaország 1-1 (1-0)

Budapest, Puskás Aréna, 55 998 néző, v.: Michael Oliver (angol)
gólszerzők: Fiola (45+2.), illetve Griezmann (66.)
sárga lap: Botka (52.), illetve Pavard (10.)

Magyarország: Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Nagy Á. - Nego, Kleinheisler (Lovrencsics, 84.), Schäfer (Cseri, 75.), Fiola - Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai

Franciaország: Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Digne - Kanté, Pogba (Tolisso, 76.), Rabiot (Dembélé, 57.; Lemar, 87.) - Griezmann, Benzema (Giroud, 76.), Mbappé