• 2024 04 25

Tadissi Martial nem szerzett olimpiai kvótát

Egy győzelemre volt Tokiótól a magyar karatés

Egyetlen győzelemre volt a Tadissi Martial a tokiói olimpiai részvételtől – amely a sportág bemutatkozása lesz a játékokon –, ám hiába küzdött napközben fergetegesen a Párizsban péntektől vasárnapig zajló olimpiai kvalifikációs tornán, az esti programban nem sikerült kivívnia az ötkarikás indulási jogot.

Az UTE egykori vb-ezüstérmese a délelőtti sejlejtezők során verhetetlen volt, így öt győzelmével simán jutott négy közé. Ott viszont, holott az olimpián való indulási jog megszerzéséhez elég lett volna egy ellenfelet megelőznie, két vereséggel és egy döntetlennel a negyedik helyen végtzett a körmérkőzéses lebonyolítású végjátékban.

Így a jó kezdés ellenére, nem zárult sikerrel Tadissi versenye, amit a következőképpen értékelt a sportág hazai szövetségének weboldalán: „Igazából megtettem mindent, amit lehet. Sajnálom, hogy a négyből a háromba már nem sikerült bejutnom. A selejtezők során jól éreztem magam, de úgy látszik, hogy ezt a körmérkőzéses lebonyolítást még szoknom kell”.

(Fotó: karate.hu) 

A pénteki nap másik két magyar indulója, női formagyakorlatban Sterck Laura, 55 kg-ban pedig Molnár Réka nem került az esti programba. Szombaton formagyakorlatban Nagy Botond, női 61 kg-ban Ilankovic Aleksandra, férfi 75 kg-ban pedig Hárspataki Gábor képviseli a magyar színeket.

Tadissi Martial eredményei:

Selejtezők:
A 32 közé jutásért: -Nikogoszjan (örmény) 2-0
A 16 közé jutásért: -Jokszics (szerb) 2-1
Nyolcaddöntő: -Berak (horvát) 1-1, bírói döntéssel Tadissi győzött
Negyeddöntő: -Thomas (angol) 5-1
Elődöntő: -Farzalijev (azeri) 5-2

Körmérkőzések:
-Almasatfa (jordániai) 0-4
-Farzalijev (azeri) 0-0
-Samdan (török) 3-4