• 2024 04 19

Kézilabda Bajnokok Ligája után, Tokió előtt

Kovács Péterrel elemeztük a hétvége eseményeit

Kovács Péter szerint érmes lehet női válogatottunk a tokiói olimpián, a Győr támadásban okozott csalódást a BL elődöntőben

A címvédő győriek gyengébb átlövő játéka jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az együttes elvesztette a női kézilabda Bajnokok Ligája szombati elődöntőjét francia riválisa ellen, igaz így is csak minimális különbséggel a hétméteres párbajban - nyilatkozta oldalunknak a korábbi világbajnoki ezüstérmes és olimpiai negyedik helyezett világklasszis balátlövő, Kovács Péter.
Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC bronzérmes lett a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 32–21-re legyőzte az orosz CSZKA Moszkvát a harmadik helyért rendezett mérkőzésen, a Papp László Sportarénában zajló budapesti négyes döntőben.
A győriek rekordot jelentő 57 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek a BL-ben, ebben az időszakban 49 győzelem és immár nyolc döntetlen a mérlege, mert ebbe a rendes játékidő végeredménye számít bele.
Görbicz Anita utolsó mérkőzésén háromszor volt eredményes, így 235 európai kupameccsen 1313 góllal, a BL-ben 186 találkozón 1016 találattal zárta karrierjét, a négyes döntőkben pedig 57 gólt szerzett.
Az ETO három ezüst és öt arany után először nyert bronzérmet a BL-ben, mivel a négyes döntő 2014-es bevezetése óta mindig továbbjutott az elődöntőből, amikor részt vett a tornán. Most szombaton nem sikerült, ugyanis drámai hosszabításos találkozón végül rosszabbul dobta a hétmétereseket, mint francia ellenfele a Breszt.
Honlapunknak a győriek szerepléséről, az elvesztett elődöntőről és a női válogatott tokiói esélyeiről beszélt a korábbi világválogatott legendás kézilabdázó, akit tavaly idehaza a XX. század legjobb férfi kézisének választottak meg.
A norvég Vipers Kristiansand 34–28-ra legyőzte a francia Brest Bretagne csapatát a döntőben, így a Vipers ült fel a sorozat trónjára.