• 2024 04 24

Pigniczki Fanni továbbra is kvótás helyen a világkupában

Pigniczki buzogánnyal döntős Bakuban

Pigniczki Fanni buzogánnyal döntőbe jutott a ritmikus gimnasztikázók bakui olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, és továbbra is kvótás helyen áll.

A Bakui világkupa verseny szombatján Pigniczki 24,400 pontot kapott a buzogány gyakorlatára, amellyel először került be egy szerenként fináléba az idei sorozatban, és ez  élete első vk-fináléja, ahová hetedik helyen került be.

Szalaggal a 18., karikával 28., labdával 17. lett, összetettben 89,000 ponttal a 17. helyen zárt. Mindez azt jelenti, hogy az olimpiai kvalifikáció szempontjából a harmadik állomás után is megőrizte a tokiói kvótát jelentő harmadik pozícióját.
       Az olimpiai kvóta megszerzésére az első lehetőség a négy állomásból álló világkupa-sorozat. A világkupában az összetettben elért három legjobb helyezés számít, és valószínűleg Pigniczki esetében a bakui pontszám esik majd ki. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez kvótát.
    A selejtező szombati napján Wiesner Hanna buzogánnyal a 44., szalaggal a 32. lett, így összetettben 77,000 ponttal a 39. helyen zárt.

Fotó: MTSZ