• 2024 04 26

Papírforma vereséget szenvedett a férfi válogatott

Nem tudták megnehezíteni a fehéroroszok dolgát a mieink

Második mérkőzését elveszítette a magyar férfi röplabda válogatott a Ludovika Arénában zajló Eb-selejtezőtornán.

Koch Róbert csapata másfél szettig jól tartotta magát a sokkal esélyesebb, a legutóbbi Eb-t is megjáró fehérorosz válogatott ellen. Az első játszmában a vendégek gyorsan néhány pontos előnyre tettekm szert, amit a mieink 18-18-nál egalizálni tudtak, ám a végére visszállt a szettre jellemző különbség. A mieink folytatták a remek teljesítményüket a második játszmában is, többször a vezetést is átvették, ám a szett közepén elfogyott az erő, a fehéroroszok többek közt öt ászt is ütve felőrölték a mieink erejét és tíz ponttal megnyerték a második etapot. A harmadik játszmában többet cserélt Koch Róbert, de a különbség megmaradt a két cvsapat játéka kött, aminek eredményeként, végül 3:0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott. 

Férfi röplabda Eb-selejtező, Budpest, Ludovika Aréna:
Magyarország – Fehéroroszország 0:3 (21, 15, 12)
Ludovika Aréna, 160 néző. V: Pop (román), Mokry (szlovák).
Magyarország: Keen, Horváth K. 5, Szabó A. 4, Baróti 15, Pádár 4, Gacs 3. Csere: Bozóki (liberó), Gergye 3, Blázsovics, Magyar. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
Fehéroroszország: Panaszenko 10, Kuras 5, Daviszkiba 11, Burau 8, Miszkevics 1, Maszko 6. Csere: Budzjuhin, Lazuka (liberók), Babkevics 10, Bahatka 1, Pranko, Cjuskevics. Szövetségi kapitány: Viktar Beksa.
Edzői értékelés
Koch Róbert szövetségi kapitány értékelt a találkozó után: – A meccs végkimeneteke várható volt, a pontokat tekintve azért ebben több is lehetett volna. Másfél szettig bírtuk ütő- és nyitóerővel, de aztán felőröltek minket a hosszabb labdamenetek és kijött a fehéroroszok fizikai fölénye. Ettől függetlenül nem éljük meg kudarcként a meccset, dolgoznunk kell tovább.

A torna zárómérkőzésén a fehéroroszokat legyőző portugálok ellen kísérelhetik meg a mieink a javítást.

(Fotó: MRSZ)