• 2023 09 23

Kilencgólos meccsen győzött a kupagyőztes a ZTE ellen

Az utolsó percig nyílt volt a csata

5-4-re győzött hazai pályán a friss kupagyőztes Újpest FC a Zalaegerszeg ellen az OTP Bank Liga utolsó fordulójában.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Újpest FC-ZTE FC 5-4 (3-1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Antonov (16., 28.), Pauljevic (36.), Ristevski (70.), Beridze (90.), illetve Szánthó R. (8., 61.), Koszta (63.), Gergényi (79.)
sárga lap: Beridze (9.), Simon K. (30.), Kutrumpisz (77.), Antonov (87.), illetve Németh E. (34., 88.), Kálnoki-Kis (39.), Tajti (75.)
piros lap: Németh E. (88.)

Újpest: 
Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov - Pauljevic (Perosevic, 91.), Mitrovic (Mucsányi, 93.), Onovo (Csongvai, 56.), Bjelos (Katona, 55.) - Beridze, Simon (Szakály, 56.)

Zalaegerszeg: Demjén - Szépe (Németh E., 33.), Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi - Szánthó R., Favorov, Sankovic (Csóka, 91.), Babati - Zimonyi (Könyves, a szünetben), Koszta

A zalaiak szereztek korai vezetést újpesti labdavesztés után a lényegében már tét nélküli találkozón, ám a lila-fehérek még az első játékrészben fordítottak a pályafutása során először duplázó - a szezonban korábban két gólnál járó - Nemanja Antonov vezérletével.
A második játékrészben Szánthó Regő is megszerezte második találatát egy pazar szabadrúgásból, majd egyenlített is a ZTE. Az Újpest azonban nem tett le a győzelem megszerzéséről, és az előrehúzódó Kire Ristevski révén 4-3-as előnybe került. A vendégek viszont - röviddel egy kihagyott büntető után - szerencsésen megpattanó találattal ismét egalizáltak. A gólokban és fordulatokban gazdag bajnoki csattanóját Giorgi Beridze szolgáltatta, és a találkozó kilencedik gólját megszerezve beállította a végeredményt. Érdekesség, hogy az Újpest minden gólját légiós, míg a ZTE találatait magyar játékosok szerezték.
Az Újpest hatodik, a ZTE kilencedik helyen zárta az OTP Bank Liga küzdelmeit.

(Fotó: ZTE FC)