• 2024 03 29

Fordulatos mérkőzésen győzött a női válogatott Franciaország ellen

Csoportelsőként várhatják a torna utolsó mérkőzését a mieink

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női röplabda válogatott a franciaországi Belfortban zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán.

Tegnapi, Izrael elleni könnyű győzelmük után a házigazdákkal találkoztak a mieink, és a várakozásoknak megfelelően kiélezett csatát vívott egymással a két csapat. Jól kezdett nemzeti csapatunk és 24-re megnyerte az első szettet, ám a folytatásban jobban koncentráltak a házigazdák és megfordították a játszmaállást. Szakmáryék elsősorban jó nyitásaiknak köszönhetően, izgalmas végjátékban hozták a negyedik szettet döntő játszmára mentve az összecsapást. Ott aztán kétszer is három pont hátrányból hozták vissza a szettet és végül bravúros végjátékkal megnyerték a találkozót. Győzelmükkel a mieink a csoport első helyéről várhatják a torna holnapi, dánok elleni zárómérkőzését.

Női röplabda Eb-selejtező, Belfort, Franciaország:
Franciaország – Magyarország 2:3 (–24, 14, 19, –23, –12)
Belfort. V: Ewald (német), Willems (belga).
Magyarország: Török 17, Gyimes 10, Tálas 1, Szakmáry 18, Kump 3, Pallag 19. Csere: Tóth F. (liberó), Kiss G. 1, Bagyinka 2, Szűcs K., Bodovics 2. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
Franciaország: Cazaute 22, Sager Weider 11, Gicquel 16, Fidon Lebleu 12, Sylves 13, Stojilkovic. Csere: Giardino (liberó), Martin 1, Arbos 2, Respaut. Szövetségi kapitány: Emile Rousseaux.
Jakub Gluszak szövetségi kapitány eképpen értékelte a látottakat: – Nagyon értékes győzelmet arattunk, amelyért sokat dolgoztunk. Különösen azért örülök annak, hogy az ötödik játszmát is megnyertük, mert így jön vissza csak igazán az sok befektetett munka, amit az elmúlt három hétben elvégeztek a lányok. Bizonyította a csapat, hogy nem hét játékosból áll, hanem tizennégyből, a teljes keretből, mert a cserék is sokat hozzátettek a sikerhez, ez egy igazi csapatmunka volt. Jó visszajelzést kaptunk, hogy senki sem pusztán a véletlen miatt van a válogatottban, mindenki egyformán értékes tagja az együttesnek, legyen kezdő- vagy cserejátékos.  

(Fotó: MRSZ)