• 2024 04 26

Sima győzelemmel kezdett a magyar válogatott

Az Eb-re igyekvő női röplabdázóink első meccsüket megnyerték a kontinenstorna selejtezőjén

Három sima játszmában múlta felül Izraelt a magyar női röplabda válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat első mérkőzésén.

Két hetes edzőtábor után kedzte meg szereplését a női röplabda válogatott a sportág Európa-bajnoki selejtezősorozatán. Izrael volt a mieink első ellenfele, és a találkozó jó ráhangolódás volt a franciák és a dánok elleni folytatásra. Az ellenfél fiatal csapattal érkezett a tornára és nem tudta megnehezíteni amagyar csapat dolgát, amely egyre nagyobb különbséggel nyerte meg a szetteket, és sima három játszmás győzelmet aratott.

A friss szövetségi kapitány, a lengyel Jakub Gluszak megfiatalított csapata a korábbi évekhez hasonló célkitűzéssel vágott neki a küzdelmeknek, vagyis zsinórban negyedszer is ki akar jutni a kontinenstornára. A jelen hétvégén Franciaországban kezdődött, majd egy hét múlva Budapesten befejeződő csoportkörből a két első jut ki az augusztus 18-án kezdődő szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű Eb-re. 

Röplabda Európa-bajnoki selejtező, Belfort, Franciaország:
Izrael - Magyarország 0-3 (18, 14, 12) a magyar pontszerzők: Szakmáry 18, Pallag 11, Török 9, Gyimes, Kump 8-8, Király-Tálas 3

Az Eb-selejtező programja:
Belfort, Franciaország:
május 7., péntek: Izrael-Magyarország 0-3 (18, 14, 12)
május 8., szombat: Franciaország-Magyarország 17.00
május 9., vasárnap: Magyarország-Dánia 19.30
Ludovika Aréna:
május 14., péntek: Magyarország-Izrael 19.00
május 15., szombat: Magyarország-Dánia 19.00
május 16., vasárnap: Magyarország-Franciaország 19.00

A magyar válogatott kerete:
centerek: Bodovics Hanna (1. MCM-Diamant Kaposvár), Gyimes Zsófia (Bordeaux, francia), Kump Alíz (1. MCM-Diamant Kaposvár), Papp Orsolya (MTK Budapest)  feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Tálas Zsuzsanna (1. MCM-Diamant Kaposvár)
liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
ütők: Pallag Ágnes (VFB Suhl, német), Szakmáry Gréta (SSC Palmberg Schwerin, német), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Török Kata (Vasas Óbuda), Vezsenyi Adrienn (MTK Budapest)

(Fotó: MRSZ)