• 2024 04 26

Nincs újabb női birkózó kvóta

Két negyeddöntős meccsig jutottak Szófiában a magyarok

Barka Emese és Németh Zsanett is elveszítette negyeddöntős mérkőzését pénteken a birkózók utolsó, szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén, így eldőlt, hogy a fogásnemet egyedül Sastin Marianna képviseli majd a tokiói játékokon.

Pénteken három magyar női birkózó próbálkozott megragadni az utolsó lehetőséget, és a szófiai világkvalifikációról eljutni a tokiói olimpiára.

Dénes Mercédesz az 53 kg-os az első mérkőzésén elvérzett, technikai tussal kikapott a török Yetgiltől. Az Európa-bajnok, vb-bronzérmes Barka Emese egy súlycsoporttal feljebb 11-0-ra verte venezuelai Sarco Colmenarezt, majd 2-0-ra a román Zsidacsevszkát, a negyeddöntőben viszont 7-2-re kikapott az Eb-ezüstérmes orosz Csumikovától.

Németh Zsanett a 76 kilogrammosok között 4-0-ra győzött első meccsén a norvég Solheim ellen, aztán viszont 4-1-re kikapott az osztrák Künztől a negyedöntőben. Mivel a világkvalifikáción csak a döntőbe jutás ér tokiói szereplési jogot, így csak egy magyar női birkózó utazhat majd az olimpiára, Sastin Marianna. 

Fotó: MBSZ