• 2024 04 20

Ligeti egy pontra volt a kvótától

Nem szerzett újabb szabadfogású tokiói repülőjegyet

Csütörtökön Szófiában a szabadfogásúak küzdelmeivel megkezdődött az olimpiai világkvalifikáció, az utolsó verseny, ahonnan még el lehet jutni a súlycsoportonként 16 fős tokiói mezőnybe.

Három magyar szababadfogású próbált szerencsét. A honosított Kuramagomedov Murad a 74 kg-os súlycsoportban azonban idejekorán kiesett. Hiszen hiába vezetett az észt Andruse ellen 4-1-re, a meccs utolsó fél percében elbukta a találkozót 5-4-re, és búcsúzott. 

A másik két magyar közül a vb- és Eb-bronzérmes Veréb István a 86 kilogrammosok között első meccsén 3-2-re verte a görög Szavvoludiszt, majd 6-1-re a tádzsik Kodirovot, aztán viszont technikai tussal kikapott a japán Takatanitól a negyeddöntőben, így nem szerzett kvótát, hiszen csak a finálé ért indulási jogot.

Sajnos a nehézsúlyú Ligeti Dániel is így járt, pedig neki csak egy hajszál hiányzott az olimpiához. Első meccsén 4-0-ra múlta felül a Puerto Ricó-i Merrillt, majd technikai tussal legyőzte az üzbég Nurmuhamedovot. Az elődöntőben az Eb-ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok orosz Kozirjov ellen meccselt. 3-0-ra vezetett az orosz, innen 3-2-re feljött Ligeti, de újabb pontot nem sikerült szereznie, így nem szerzett kvótát.

Fotó: MBSZ