• 2024 03 28

Döntőben a Szolnok, szépített az FTC

Az egyik ágon befejezték a másikon még folytatják az elődöntőt

Elsőként a Szolnok jutott a férfi vízilabda ob I döntőjébe.  Míg a legutóbbi befejezett kiírásban győztes Ferencváros szerdán öt góllal legyőzte vendégként az OSC-t.

A Tisza-parti együttes az alapszakaszban elért egymás elleni eredmények miatt 4-1-es előnnyel várhatta a BVSC Zugló elleni elődöntő szerdai első felvonását, azaz egy sikerrel gyorsan le is zárhatta a párharcot.  Zivko Gocic Eurokupa-döntős csapata a harmadik negyed közepére döntötte el az összecsapást, hiszen ekkor már 10-3-ra vezetett. Végül négy góllal, 11-7-re diadalmaskodott. A Szolnok az előző befejezett kiírásban, azaz a 2018/19-es idényben harmadik lett, az azt megelőző években pedig háromszor volt bajnok és ezüstérmes is.
   

    E.ON férfi ob I, elődöntő, első mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-BVSC Zugló 11-7 (2-2, 4-1, 4-2, 1-2)
gólszerzők: Pijetlovic, Angyal, Konarik 2-2, Filipovic, Drasovic, Teleki, Schmölcz, Jansik D. 1-1, illetve Pásztor 3, Gyárfás, Batizi, Tátrai, Irmes 1-1
    A párharc végeredménye: 7-1, a Szolnok javára.

    A Bajnokok Ligájában is címvédő FTC az alapszakaszban mindkét mérkőzését elveszítette fővárosi riválisával szemben, az újbudaiaknak így egy döntetlen is elég lett volna a fináléba kerüléshez.
    Erre az első mérkőzésen Varga Zsolt nagyszerűen védekező csapata esélyt sem adott a Varga Dániel edzette OSC-nek, ugyanis az első pillanattól kezdve vezetett és végül - mindössze két gólt kapva - magabiztosan győzött.
    Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc második összecsapását jövő csütörtökön rendezik a Népligetben.


    E.ON férfi ob I, elődöntő, első mérkőzés:
OSC - FTC-Telekom Waterpolo 2-7 (0-2, 1-3, 0-1, 1-1)
gólszerzők: Hárai, Salamon 1-1, illetve Varga D. 2, Zalánki, Sedlmayer, Vámos, Jaksic, Constantin-Bicari 1-1
    Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állás: 6-3 az OSC javára.

Fotó: OSC Waterpolo