• 2024 04 27

Lucz Dóra győzött és újraírta a kapitányi terveket

A kajak duóknál Kulifaiék nyertek

Férfi K-2 1000 méteren Noé Bálint és Kulifai Tamás, női K-1 200 méteren pedig Lucz Dóra nyert vasárnap Szegeden, a kajakosok és kenusok válogatóversenyén, amelyen az olimpiai, illetve az Európa-bajnoki csapatba kerülés volt a tét.

A válogató véget ért, de az olimpiai csapatot illetően még rengeteg a kérdőjel. Női kajak egyes kétszáz méteren Lucz Dóra leiskolázta a mezőny, bizonyítva ezzel, hogy vele is számolhat Hüttner Csaba az olimpiai csapat kijelölésekor. Férfi páros ezer méteren a Noé Bálint, Kulifai Tamás-egység - némi meglepetésre - simán nyert, Kopasz Bálint újra második lett, ezúttal Nádas Bencével párosban, míg C-1 1000 méteren győzelmével Kiss Balázs harcolta ki az Európa-bajnoki részvételt.

 

K-2 1000 méteren Noé Bálint és Kulifai Tamás párosa simán nyerte a döntőt. A kettes pályáról induló egység végig kézben tartotta a futamot, sőt, a hajrában növelni is tudták előnyüket, több, mint három másodpercet verve a második Kopasz Bálint, Nádas Bence-duóra.

 

A válogató utolsó versenyszáma a női kajak egyesek 200 méteres döntője volt. Bár a futamban négy világbajnok is szerepelt, Lucz Dóra egy remek rajt után mindenkit állva hagyott, 39.122-vel simán nyert. Mögötte újpesti klubtársa, Kiss Blanka lett a második négy tizedmásodperccel lemaradva, míg a harmadik helyen a május eleji tájékoztatót még megnyerő Kárász Anna ért célba.

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség