• 2024 04 26

Tizennyolc fős keretet hirdetett a női vízilabdázók kapitánya

Júniusban szűkítik a keretet az olimpiára

Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 18 fős olimpiai keretet hirdetett, ebből jelöli majd ki a Tokióba utazó csapatát.

A női vízilabda-válogatott felkészülése jövő hétfőn kezdődik a Margitszigeten, majd Kaliforniában a világ legjobbjával készül együtt a válogatott. Az amerikai csapattal hivatalos mérkőzéseket is játszik, melyeket az ESPN élőben közvetít. A folytatásban szerepel még a programban athéni világliga Szuperdöntő, a hazai SEAT Kupa és japán edzőtábor.

A női válogatott olimpiai kerete:
kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

A 18-as keretből kerül ki a tokiói csapat. 13 játékost lehet majd nevezni a játékokra, közülük 12-t lehet beírni egy-egy mérkőzésre.

A magyar női válogatott a címvédő Egyesült Államok, valamint Oroszország, Kína és Japán csapatával szerepel egy csoportban az olimpián.

A válogatott felkészülési programja:
május 10-20. - edzések, Margitsziget
május 21.-június 5. - edzőtábor, Egyesült Államok
június 7-13. - edzések Margitsziget
június 13-21. - világliga Szuperdöntő, Athén
június 22.-július 8. - edzések Margitsziget
július 9-11. - SEAT Kupa, Margitsziget
július 14. - indulás a japán edzőtáborba
július 26. - rajt az olimpián Oroszország ellen

Fotó: MVSZ