• 2023 12 11

Férfi kézilabda Eb - A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

Csütörtökön sorsolnak a kontinenviadalra

A magyar férfi kézilabda-válogatott a második kalapból várja a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki, budapesti sorsolását.

Gulyás István szövetségi kapitány csapata biztosan nem kerül azonos csoportba az olimpiai és világbajnok Dániával, a vb-ezüstérmes Svédországgal, valamint Oroszországgal, Szerbiával és Ausztriával.
A nyitómérkőzést az új népligeti csarnokban a magyar válogatott játssza, amely a B csoportban szerepel majd. A szlovákok a kassai F, a horvátok a szegedi C, a németek a pozsonyi D, a szlovénok a debreceni A, a csehek pedig biztosan a pozsonyi E csoport tagjai lesznek, vagyis a magyarok velük sem találkoznak a torna első fázisában.
A résztvevőket hat darab négycsapatos csoportba sorsolják, a csoportok első két helyezettje jut a középdöntőbe a január 13-30. között sorra kerülő Európa-bajnokságon.
Az egyik középdöntő-csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik. Az öt helyszínen összesen 65 mérkőzésre kerül sor a 18 nap alatt.

A sorsolási kalapbeosztás:
1. kalap: Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, Németország, Portugália
2. kalap: Svédország, Magyarország, Oroszország, Dánia, Szerbia, Ausztria
3. kalap: Szlovákia, Fehéroroszország, Izland, Csehország, Franciaország, Észak-Macedónia
4. kalap: Hollandia, Montenegró, Ukrajna, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Litvánia

Fotó: MKSZ