• 2024 04 26

Az Újpest nyerte a Magyar Kupát

Kettős emberelőnyben győzött az Újpest

Az Újpest FC nyerte a labdarúgó MOL Magyar Kupa 2020/21-es kiírását: a lila-fehérek hétfőn a Puskás Arénában rendezett döntőben hosszabbítás után 1-0-ra győzték le a MOL Fehérvár FC-t.

Magyar Kupa döntő négy magyar játékossal a kezdőben, így indult a Fehérvár- Újpest találkozó, 9 ezer néző előtt a Puskás Arénában. Egy küzdelmes első félidőt, egy izgalmasabb második követett. De a meccsről mindent elmond, hogy a 70. percig kellett várni, az első valóban kapura tartó lövésre, amit Kovács hárított. Mind a két csapat eldönthette volna a találkozót már a rendes játékidőben, de a meccs első kulcspillanata Rus kiállítása volt a hajrában, aki második sárgáját szedte össze a mérkőzés utolsó percében. De piros-kékek végül nem 10, hanem kilenc emberrel fejezték be a kupadöntőt, hiszen a hosszabbításra csereként beálló Alef, hét perc alatt összeszedett két sárga lapot, és mehetett idő előtt zuhanyozni. A kettős emberelőnyt pedig szinte azonnal kihasználta Kastrati, aki egy remek lövéssel megszerezte a vezetést az Újpestnek. Mint kiderült ez a gól eldöntötte a kupa sorsát is. Hiszen a folytatásban a Fehérvár képtelen volt már valódi helyzetet kialakítani kettős létszámhátrányban, míg a lila-fehérek hiába vezettek kontrákat már nem szereztek újabb gólt. Az Újpest amely bajnokságban a kiesés elől menekült még a szezon közepén, Michael Oenning vezetésével megnyerte a Magyar Kupát és jövőre kiléphet a nemzetközi porondra.

MOL Magyar Kupa, döntő:
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után

Puskás Aréna, 9000 néző, v.: Bogár
gólszerző: Kastrati (101.)
piros lap: Baosic (68., a kispadról), illetve Rus (90.), Alef (97.)
sárga lap: Onovo (44.), Mitrovic (45.), illetve Rus (45., 90.), Bamgboye (59.), Alef (96., 97.)

Újpest FC: Pajovic - Pauljevic (Máté, 118.), Kastrati, Kutrumpisz (Szakály P., 102.), Ristevski, Antonov - Mitrovic, Onovo, Croizet (Csongvai, 75.) - Beridze (Perosevic, 114.), Junior Tallo (Simon K., 114.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bolla (Fiola, 63.), Rus, Musliu, Stopira - Bamgboye (Alef, a hosszabbítás előtt), Nego, Pinto, Petrjak - Nikolics (Houri, 76.), Zizivadze