• 2024 03 29

Hat év után újra bajnok az FTC

Az MTK elleni győzelemmel biztos lett az aranyérem

Hat év után ismét a Ferencváros nyerte a női kézilabda NB I-et, miután idénybeli utolsó mérkőzésén, pénteken házigazdaként 35-21-re legyőzte az MTK-t.

Jól kezdtek a zöld-fehérek (8-3), és korai időkérésre késztették a vendég gárda edzőjét. Az MTK közelebb is zárkózott (8-6), az első félidő második felében azonban ismét a házigazda akarata érvényesült, amely a szünetre ötgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe.
A második játékrész derekára megnyugtatóról magabiztosra nőtt a ferencvárosi fór (27-17), ezután a lelátón és - visszafogottabban bár, de a - kispadon is elkezdődött a bajnoki cím ünneplése. A hajrára örömkézilabdát bemutató FTC végül fölényes sikerrel szerezte meg a bajnoki címhez szükséges győzelmet, az utolsó percekben állva tapsoló közönség ünneplése közepette.
A találkozó legeredményesebbje a Ferencváros hét gólt szerző játékosa, a német Emily Bölk volt.
Az aranyérmeket Nagy László, a magyar szövetség (MKSZ) alelnöke akasztotta a bajnokcsapat játékosainak nyakába, majd Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita tőle vehette át a bajnoki trófeát is.

Amennyiben a Bajnokok Ligája hétvégi, budapesti négyes döntőjére készülő Győri Audi ETO KC a jövő héten megnyeri mindkét elhalasztott mérkőzését, ugyanannyi pontja lesz, mint az FTC-nek, de az egymás elleni eredmények a fővárosiaknak kedveznek.
A Ferencváros - amely 25 győzelemmel és egy vereséggel zárta az idényt - 13. alkalommal lett bajnok, 2007-es sikere után mindössze másodszor.

FTC-Rail Cargo Hungaria - MTK Budapest 35-21 (18-13)