• 2024 03 28

Hammerl Soma aranyérmes a junior fiú puska összetettben

Újabb magyar érem az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon

A junior férfiaknál Hammerl Soma nyerte meg kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyét az Eszéken zajló sportlövő Európa-bajnokságon.

Hammerl Soma nyerte a magyar küldöttség harmadik aranyérmét az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon. Kissné Oroszi Edit tanítványa a junior fiú puskások 50 méteres összetett számában már az alapversenyben is a legjobb volt 1163 körrel. A fináléban a térdelő sorozat végén még a harmadik helyen állt, aztán az első öt fekvő testhelyzetben leadott lövés után már az élre állt, és innen folyamatosan növelte előnyét, és a végén 464.8 körrel győzött, ami korosztályos világcsúcs. 

A többi számban már kevésbé voltak sikeresek a magyar versenyzők. A tavaly ezüstérmes Péni István, Dénes Eszter duó a 16. helyen végzett, így nem jutott tovább a második szakaszba a légpuskások vegyespáros számában, ahogy Pekler Zalán és Szíjj Katinka kettős sem. 

A Tátrai Miklós, Major Veronika és a Tóth Gábor, Sike Renáta páros sem jutott tovább a légpisztolyosok vegyescsapat versenyének második szakaszába az Eszéken zajló sportlövő Európa-bajnokságon. A Tátrai, Major kettősnek 572 körös teljesítménnyel a 22. lett helyre volt elég. A Sike, Tóth duó pedig 563 körrel a 37. pozícióban végzett.