• 2024 03 29

Mészáros Eszter aranyérmes a junior lány puska összetettben

Első hely a junioroknál is

Az olimpiai kvótás Mészáros Eszter aranyérmet nyert az Eszéken zajló sportlövő Európa-bajnokság keddi versenynapján, a junior puskások 3x40 lövéses összetett számában.

Mészáros Eszter aranyérmes lett, míg Bajos Gitta a negyedik helyen végzett a junior lány puska 3x40 lövéses összetett számában az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon. Az alapversenyben mindketten 1164 kört teljesítettek, Bajos a második helyen, Mészáros harmadikként jutott a nyolcas döntőbe.
A fináléban 3x15 lövésre került sor. Szucsák László tanítványa a térdelő sorozat után 152.2 körrel a második helyen állt, sőt az első öt fekvő testhelyzetben leadott lövés után már az élre állt (203.9). A tokiói olimpiai kvótás magyar versenyző az álló sorozat előtt már 2.1 körrel is vezetett, így az utolsó kör előtt a spanyol előtt annyival vezetett, hogy elég lett volna egy 9.7-es lövés is. Azoban legnagyobb riválisa végül rontott. Így Mészáros Eszter  458.6 körös egyéni csúccsal győzött. Bajos Gitta a negyedik helyen zárt 430.6 körrel.

 

Fotó: Hungarian Shooting Federation