• 2024 05 28

Märcz Tamás keretet hirdetett

19 főből kerülnek ki a Tokióba utazók

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden 19 fős keretet hirdetett a nyári, tokiói olimpiára.

A hazai szövetség honlapja alapján a névsorban a 2020-ban Európa-bajnok játékosok mindegyike megtalálható, mellettük hatan küzdenek azért, hogy kiharcolják a tokiói csapattagságot. A felkészülés jövő kedden indul, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében érdekelt FTC játékosai június tizedikén csatlakoznak.
"Ami a legfontosabb és klubsemlegesként a legnagyobb öröm, hogy a járványhelyzet ellenére a Magyar Kupa, a magyar bajnokság és az Eurokupa is lezajlott, illetve a BL zárásának is a küszöbén vagyunk. A klubok folyamatosan tudtak játszani, ami elengedhetetlen volt az olimpiát megelőző szezonban" - fogalmazott a waterpolo.hu-n a kapitány.
"Minden csapat érintve volt a járványban, hol a szezon elején, hol a közepén, hol a végén jelentkezett a probléma, válogatott játékosok többségének is hosszabb-rövidebb ideig kellett kihagynia edzéseket, mérkőzéseket. Nem volt egyszerű a helyzet, mindazonáltal a szezon végére úgy látom, hogy a válogatott kerettagok többsége visszanyerte korábbi formáját." - tette hozzá.
A kapitány szerint a válogatott igyekezett alkalmazkodni a klubok problémáihoz, így néhány betervezett évközi edzőtábor is elmaradt emiatt.
Az olimpiára 12 plusz 1 fő tartalék nevezhető majd.

A 19 fős olimpiai keret:
kapusok:
Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)