• 2024 04 19

Hazai világbajnokság előtt

Egy éremben és egy pontszerző helyben bízik Pánczél Gábor

A június 6-án kezdődő hazai cselgáncs világbajnokság előtt a férfiak szövetségi kapitánya beszélt várakozásairól.

A legutóbbi 2017-es budapesti cselgáncs világbajnokságon érem nélkül maradt Magyarország, ezúttal 1 érem és 1 pontszerző hely megszerzését
elérhetőnek tartja Pánczél Gábor. A férfiak szövetségi kapitánya honlapunknak kiemelte: a június 6-án kezdődő újabb hazai világbajnokság történelmi jelentőséggel bír, mert szűk fél év alatt ugyanabban az esztendőben még sosem rendeztek Európa-bajnokságot, világbajnokságot és olimpiát.

Jelenleg gőzerővel a vb-re készülnek a mieink, múlt héten például Tatán, és próbálnak kevésbé foglalkozni a tokiói olimpiával, ahova a mostani helyzet alapján 3 magyar férfi dzsudoka utazhatna (májusi kazanyi Grand Slam győzelmével, a 81 kilós ceglédi Ungvári Attila, a 90 kilogrammos Tóth Krisztián és kontinentális kvótával a 100 kg-os paksi Cirjenics Miklós).
A szakvezető hozzátette: az idei liszaboni Eb-bronzérmese, MTK-s tanítványa, Tóth Krisztián, valamint a tavaly őszi prágai kontinenstorna aranyérmese, a Honvéd olimpiai 5. és 7. helyezettje, Karakas Hedvig a két favoritjuk, akár a mostani vb, akár a nyári tokiói olimpia szemüvegén át.
Folyamatosan érkeznek az előnevezések a jövő hét szombaton rajtoló judo világbajnokságra, a koronavírus-járvány ellenére már 129 ország több mint hétszáz versenyzője adta le a nevezését. Nézőket is várnak a Papp László Arénába!
Duplán nagy a világbajnokság jelentősége: a Papp László Sportarénában rendezendő eseményen nemcsak a sportág legbecsesebb medáljai, a világbajnoki érmek találnak gazdára, hanem a budapesti esemény lesz a tokiói olimpia kvalifikációs sorozatának utolsó, kiemelt eseménye. Magyarországon 2000 pont jár majd az aranyéremért, a legtöbb judós számára ennyi elegendő lenne a tokiói indulás kiharcolásához.