• 2024 03 29

Győzött a Honvéd és bennmaradt az NB I-ben

A Budafok elleni 1-0-ás siker feledtetheti a rossz szezont

A Budapest Honvéd Mezghrani góljával legyőzte a Budafokot, így biztossá vált, hogy a következő szezont is az első osztályban kezdheti.

Bombagól! Ennyi kellett a felhőtlen kispesti örömhöz. Mezghrani jó huszonötről leadott bombája után Horváth Ferenchez rohant és a nyakába ugorva eresztette ki magából az elmúlt hetek feszültségét. Csakúgy, mint a játékostársak és a szakmai stáb. Pár éve még a bajnoki címet ünnepelték így a piros-feketék, kiváltképp azok, akik annak a sikernek is részesei voltak. Azonban most a szégyentől való megmenekülés szakította fel a gátakat a résztvevőkben és a megkönnyebbülés egy nehézségekkel teli szezon végén. Már a mérkőzés is úgy kezdődött, hogy ezért a célért igyekszik mindent megtenni a Honvéd a már kieső, ám becsülettel küzdő Budafok otthonában. Rögtön a kezdő sípszó után magához ragadta az irányítást a kispesti gárda, ám hiába dolgozta ki egymás után a helyzeteket, nem tudott vezetést szerezni a Horváth-csapat. A fordulás után aztán szűk tíz percet kellett várni arra a bizonyos gólra. Az ellenfelét teljesen beszorító Honvéd számára megtört a jég az 53. percben, ami után, vezetését megszerezve biztosan tartotta meg azt a mezőnyben a labdát többet birtokló, de veszélytelen budafokiak ellen. Győzelmükkel a kispestiek megőrizték tagságukat az első osztályban.  

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Budafoki MTE-Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0)
Budafok, v.: Vad II
gólszerző: Mezgrani (53.)
sárga lap: Oláh (76.), Zeke (88.), illetve Bőle (23.), Aliji (62.)

Budafok: Kovács Z. - Margitics (Huszti A., 56.), Jagodics, Oláh, Zeke - Filkor, Micsinai (Csonka, 80.) - Ihrig-Farkas (Kulcsár K., 68.), Kovács D., Medgyes (Lőrinczy, 80.) - Takács R. (Skribek, 80.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezghrani, Batik, Lovric, Aliji (Uzoma, 86.) - Kamber - Bőle (Szendrei, 63.), Gazdag, Hidi, Nagy D. (Balogh N., 63.) - Eppel (Kesztyűs, 75.)

(Fotó: honvedfc.hu)