• 2024 04 20

Óriási csatában szerezte meg második győzelmét a Palancsa, Kiss duó

Az utolsó end döntött a csehek ellen

Negyedik mérkőzésén második győzelmét szerzete meg a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős a skóciai Aberdeenben zajló curling vegyespáros világbajnokságon.

A kedden este Kanada ellen 7-5-ös vereséget szenvedő magyar páros szerdán délelőtt ezúttal Csehország csapata ellen bizonyíthatott. A délelőtti kezdés Dél-Korea ellen bejött és ezúttal is a magyarok sikerével zárult a korai mérkőzés. A mieink kezdték jobban a roppant izgalmas mérkőzést, a harmadik end végén már 4-1-re vezettek. A csehek nem adták fel, és két játékrész múlva egyenlő volt az állás. A hatodik end kétpontos magyar előnnyel fejeződött be, ám a következő után ismét egyenlő állás szerepelt az eredményjelzőn. A nyolcadikban aztán Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt koncentrált jobban és megszerezte a nagyon fontos győzelmet az eddig hibátlan cseh kettős ellen, és ezzel 2-2-re alakította győzelem-vereség mutatóját. Délután a 3-1-el álló olasz kettős következhet.

A világbajnokságon hét kvótát osztanak ki, amihez a legjobb hétben kell végezni, a nyolcadik hely csak akkor elég a kvalifikációhoz, ha a téli játékok házigazdája, azaz a biztos induló Kína is a legjobb nyolc között zár. A küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanak, amelyből az elsők rögtön az elődöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a négy közé jutásért, míg a negyedik párosok az utolsó kvótáért küzdenek meg egymással, amennyiben szükséges, vagyis ha Kína nem érintett a folytatásban.

A csoport: Ausztrália, Csehország, Dél-Korea, Kanada, Magyarország, Németország, Olaszország, Orosz csapat, Skócia, Spanyolország 

B csoport: Anglia, Egyesült Államok, Észtország, Finnország, Japán, Kína, Norvégia, Svájc, Svédország, Új-Zéland

A magyar páros mérkőzései az A-csoportban:

május 17. hétfő, 18.30 Magyarország – Németország 5-8

május 18. kedd, 10.00 Magyarország – Dél-Korea 5-4

május 18. kedd, 17.00 Magyarország – Kanada 5-7

május 19. szerda, 10.00 Magyarország – Csehország 7-6

május 19. szerda, 17.00 Magyarország – Olaszország

május 20. csütörtök, 13.30 Magyarország – Orosz Csapat

május 20. csütörtök 20.30 Magyarország – Ausztrália

május 21. péntek, 13.30 Magyarország – Spanyolország

május 21. péntek, 20.30 Magyarország – Skócia

(Foto: curling.hu)