• 2024 05 08

Fucsovics vesztett Genfben, Babosék győztek Belgrádban

Babosék már a négy között párosban

Babos Tímea oldalán Vera Zvonarjovával bejutott az elődöntőbe a belgrádi salakpályás női tenisztorna páros versenyében. Eközben Fucsovics Márton Genfben váratlan vereséget szenvedett.

A Babos Tímea, Vera Zvonarjova magyar-orosz duó 6:1, 4:2-re vezetett az orosz Dzalamidze, Hromacsova kettős ellen a belgrádi negyeddöntőben, amikor esőszünet következett a szerbiai WTA-tornán, azonban a két órás pauza után gyorsan lezárták a meccset és bejutottak a négy közé, ahol Aleksandra Krunic, Nina Stojanovic párossal játszanak majd. 

WTA-torna, Belgrád, páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Vera Zvonarjova (magyar, orosz, 2.)-Natela Dzalamidze, Irina Hromacsova (orosz) 6:1, 6:4

Fucsovics Márton meccsét is megszakította az esőszünet, de ez nem segített a világranglistán 44. magyaron, aki váratlan vereséget szenvedett Genfben a rangsor 419-edikjétől, a hazai pályán szabadkártyával szereplő Dominic Stephan Strickertől. Fucsovics továbbra is hektikusan szerepel a nagy tornákon, hiszen ezúttal az első szetett rövidítésben, majd a másodikat 6:4-re bukta el. A Roland Garros tavalyi junior bajnoka a második felvonásban 1:3-ról 4:3-ra fordított, majd 5:4-es vezetésénél a második sőszünet után gyorsan lezárta a meccset. 
    
 ATP-torna, Genf, nyolcaddöntő:
Dominic Stephan Stricker (svájci)-Fucsovics Márton 7:5, 6:4