• 2023 03 29

Szoros vereség Kanada ellen

Biztató játék a folytatásra

A világbajnokság harmadik csoportmérkőzése előtt a mieink egy győzelemmel és egy vereséggel álltak, Kanada viszont hibátlan volt.

A juharlevelesek a mezőny legjobbjai közé tartoznak, így nem meglepetés, hogy az első end után előnybe kerültek a mieinkkel szemben, ám a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős egyenlített a következő etapban. A mérkőzés a következő két endben dőlt el, hiszen 2-5 után csak szépíteni tudott a magyar kettős, amely végül 7-5-ös papírforma vereséget szenvedett. A holnapi játéknap döntő fontosságú lesz az olimpiai kvóta megszerzéséért folytatott hatrcban, hiszen két olyan rivális ellen kell mérkőzni, amely a mieink előtt áll a versenyben, sorrendben Csehország, majd Olaszország ellen.

A világbajnokságon hét kvótát osztanak ki, amihez a legjobb hétben kell végezni, a nyolcadik hely csak akkor elég a kvalifikációhoz, ha a téli játékok házigazdája, azaz a biztos induló Kína is a legjobb nyolc között zár. A küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanak, amelyből az elsők rögtön az elődöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a négy közé jutásért, míg a negyedik párosok az utolsó kvótáért küzdenek meg egymással, amennyiben szükséges, vagyis ha Kína nem érintett a folytatásban.

A csoport: Ausztrália, Csehország, Dél-Korea, Kanada, Magyarország, Németország, Olaszország, Orosz csapat, Skócia, Spanyolország 

B csoport: Anglia, Egyesült Államok, Észtország, Finnország, Japán, Kína, Norvégia, Svájc, Svédország, Új-Zéland

A magyar páros mérkőzései az A-csoportban:

május 17. hétfő, 18.30 Magyarország – Németország 5-8

május 18. kedd, 10.00 Magyarország – Dél-Korea 5-4

május 18. kedd, 17.00 Magyarország – Kanada 5-7

május 19. szerda, 10.00 Magyarország – Csehország

május 19. szerda, 17.00 Magyarország – Olaszország

május 20. csütörtök, 13.30 Magyarország – Orosz Csapat

május 20. csütörtök 20.30 Magyarország – Ausztrália

május 21. péntek, 13.30 Magyarország – Spanyolország

május 21. péntek, 20.30 Magyarország – Skócia

(Foto: curling.hu)