• 2024 04 19

Hírmaraton - 2021. 19. hét

Fotó: Hippox.com

Magyar vonatkozású sporthírek egy helyen.

Kézilabda: A magyar válogatott Bánhidi Bence 2025-ig meghosszabbította szerződését a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatával. A 26 éves, győri születésű Bánhidi 2016-ban került a Szegedhez, amellyel 2018-ban bajnoki címet ünnepelt, 2019-ben pedig a Magyar Kupát nyert. A magyar bajnokságban eddig 105 meccsen lépett pályára, és 266 gólt szerzett. A Bajnokok Ligájában 269 találatnál jár, jelenleg a szegediek góllövőlistáján a negyedik helyet foglalja el.

Atlétika: Gyulai Miklóst választották a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének, a sportvezető 2009-óta irányítja a szervezetet. A szövetség péntek délután online videokonferencia keretében megrendezett rendes és egyben tisztújító küldöttgyűlését követően közölte Gyulai újraválasztását.

Kosárlabda: Szerb, amerikai és francia légióssal erősített a következő szezonra a Sopron Basket, amely magyar bajnoki és kupaaranya mellett negyedik lett a női kosárlabda Euroligában. A három új légiós: Nevena Jovanovic, Aby Gaye és Napheesa Collier.

Asztalitenisz: A PTE-PEAC Kalo-Méh 3-0-ra kikapott pénteken a német Mühlhausentől, így a negyeddöntőben búcsúzott a férfi asztalitenisz Európa-kupa varasdi döntő tornáján. A magyar csapat a délelőtti, elvesztett csoportmérkőzés után állt oda este az A jelű hármast megnyerő német gárda ellen, és bár akadtak szoros szettjei, a sima vereséget nem tudta elkerülni.

 Teke: Bemutató sportág lett a teke a Világjátékokon – erről a Nemzetközi Bowling és Tekeszövetség értesítette a sportág hazai szövetségét. Azt még nem lehet tudni, hogy a 2022-es Világjátékokon egyéniben, vagy csapatban rendeznek-e versenyt. A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg. Eredetileg idén lett volna, de az tokiói olimpia elhalasztása miatt 2022-ben rendezik meg az egyesült államokbeli Birminghamben. 

 Úszás: Csik Ferenc, a 100 méteres gyorsúszás 1936-os olimpiai bajnokának tiszteletére emlékhelyet hoztak létre a sportolóról elnevezett versenyuszodában, Kaposváron.