• 2024 04 25

Újabb magyar kvóták a paralimpiára

Újabb magyar paralimpiai kvóták Szegeden

Három újabb paralimpiai kvótával gazdagodott a para szakág a Szegeden zajló kajak-kenu világkupán, miután Kiss Erik KL3-ban és Pulai Erika KL1-ben nyolcadik lett, Rozbora András pedig megnyerte a B döntőt KL2-ben.

 A magyar csapat ezzel összesen hat kvótánál jár, túlszárnyalva ezzel az öt évvel ezelőtti riói kvalifikációs teljesítményt.

Férfi KL2 200 méteren a B-döntőbe kapott besorolást a szám mindkét magyarja Rozbora András és Rescsik Csaba is. A futamot végül előbbi nyerte magabiztos, egy hajóhossz előnnyel, ezzel eldőlt, hogy ebben a számban is lesz magyar induló a paralimpián. Rescsik Csaba a hatodik helyen csapott a célba.

A felkészülési időszakban Weisz Róbert para szövetségi kapitány többször is kiemelte, hogy a KL1-ben versenyző Pulai Erika rengeteget fejlődött. A szolnokiak versenyzője nyolcadik lett a szombati döntőben, ez pedig azt jelenti, hogy ő is indulási helyet szerzett a tokiói paralimpiára.

Férfi KL3-ban Kiss Erik élete első nemzetközi A-döntőjében végig a középmezőnnyel csatázott. A 20 éves tiszafüredi versenyző rengeteget fejlődött a legutóbbi szegedi világbajnokság óta. A szombati döntőt végül ő is a nyolcadik helyen zárta.