• 2024 04 24

Ismét ott lesz az Európa-bajnokságon a magyar női röplabda-válogatott

Izrael legyőzése finálét ért

A magyar válogatott 3-0-ra legyőzte az izraeli csapatot pénteken a női röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjának negyedik fordulójában a Ludovika Arénában, ezzel kijutott a kontinenstornára.

Behúzott kézifékkel kezdtek, de aztán nem hagytak kétséget a piros mezes magyar válogatott játékosai, hogy elérjék a céljukat pénteken este. Az Izrael elleni Európa-bajnoki selejtező tétje ugyanis a kontinensbajnokságra való kijutás volt. De talán pont ezért, a Ludovika Arénában játszott találkozón a magyar szövetségi kapitány, Jacob Gluszak gyors időkérése kellett ahhoz, hogy a rossz kezdésből a maga javára fordítsa az első szettet a magyar csapat. Tálasék a kijutásnak az első tornán aratott három győzelmükkel ágyaztak meg, és a fehér mezes vendégek elleni siker azt jelentette volna, hogy Szakmáryék a többi meccs eredményétől függetlenül nem lehetnek a csoportban rosszabbak, mint másodikok, ezzel pedig kijuthatnak az Eb-re. Nos a kezdeti lámpaláz után a 700 szerencsés néző, aki bejuthatott erre a találkozóra egy magabiztos magyar válogatottat láthatott. Amely ugyan hibákkal, de biztosan nyerte meg az Izrael elleni mérkőzést. A kicsivel több, mint egy óra alatt kivívott 3-0-s siker pedig azt jelenti, hogy a magyar válogatott sorozatban negyedszerre lehet majd ott az Európa-bajnokságon. Persze most már az sem mindegy, a mieink hogyan fejezik be a selejtező csoport küzdelmeit szombaton és vasárnap.

A szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű Eb augusztus 18-án kezdődik, a csoportok sorsolását jövő csütörtökön rendezik a finálénak is otthon adó Belgrádban.

Európa-bajnoki selejtező, nők, 4. forduló, E csoport, Ludovika Aréna:

Magyarország-Izrael 3-0 (19, 16, 16)
a legjobb pontszerzők: Szakmáry 13, Török, Pallag 12-12, illetve Malik 11

Fotó: MTI