• 2024 04 25

Egy híján teljes a kajak-kenu válogatott az olimpiára

Három kvótát szereztek a magyarok Szegeden

A magyar válogatottnak most hat-hat férfi és női kajakos, három női kenus és két férfi kenus kvótája van, miután két számban is sikerült kvótát szerezniük a magyaroknak csütörtökön Szegeden.

Egy híján tökéletes, vagyis a magyar versenyzők egy férfi kajakos és két férfi kenus kvótát szereztek csütörtökön a tokiói játékokra a Szegeden rendezett európai olimpiai pótkvalifikációs viadalon, így Magyarország jelenleg az elérhető 18-ból 17 indulási joggal rendelkezik.

Adolf Balázs, Fejes Dániel kenupáros második lett az európai pótkvalifikációs verseny csütörtöki napján ezer méteren, és ez ugyanúgy kvótát ért, mint a Béke Kornél, Varga Ádám kajak kettes 1000 méteres győzelme.

Két versenyző Csizmadia Kolos kajak egyes 200-on, míg Bodonyi András kenu egyes 1000 méteren viszont nem tudott indulási jogot szerezni. Igaz utóbbi még kap egy esélyt, hiszen az egy hét múlva az oroszországi Barnaulban sorra kerülő világ kvalifikációs versenyen még szerezhet tokiói repülőjegyet.  

Csütörtökön a magyar paraválogatott is szerzett két kvótát a paralimpiára, Kiss Erik és Molnár Nikoletta is a KL3-as kategóriában harcolta ki az indulási jogot.