• 2021 06 13

Felfüggesztették Sidi Péter versenyengedélyét

Tovább folytatódik a Sidi-Péni ügy

A Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) felfüggesztette Sidi Péter versenyengedélyét és eljárást indított ellene, mert a gyanú szerint behatolt csapattársa, Péni István szobájába a márciusi indiai világkupa-versenyen.

A Magyar Sportlövők Szövetsége szerdán az alábbi nyilatkozatot jutatta el a magyar sportsajtóhoz, amelyet változtatás nélkül közlünk. 

A mai napon a Magyar Sportlövők Elnöksége az alábbi határozatokat hozta:

 MSSZ/78/2021. E. H. :          A Magyar Sportlövők Szövetsége fegyelmi eljárás megindítását rendeli el Sidi Péter sportlövővel szemben a Fegyelmi Szabályzat 2. §. (e) pontjába ütköző cselekményének alapos gyanúja miatt és egyben az Elnökség úgy döntött, hogy fegyelmi határozat meghozataláig terjedő időre a sportlövő sporttevékenység folytatása alól felfüggeszti Sidi Péter sportlövőt.

MSSZ/79/2021. E. H.:  Az Elnökség a 2021. május 10-én felállított Fegyelmi Bizottságot bízza meg jelen ügyben történő fegyelmi eljárás lefolytatásával.

 Indokolás

 2021. május 10-én Péni István sportlövő bejelentette:

„Az idei évben, 2021. március 18. és 29 között az ISSF World Cup Rifle/Pistol/Shotgun elnevezésű verseny során 2021. március 18. napján kétséget kizáróan részemről nem beazonosítható személy jogtalanul behatolt a Vivanta by taj Surajkund Hotelben lévő szállásomra, valamint ott mintegy 45 percen keresztül bent tartózkodott. Ennek alátámasztására küldöm a T. Elnök Úr részére a Hoteltől kikért biztonsági kamera felvételeit. A felvételen jól látható, hogy édesapámmal 10 óra 30 perc előtt pár perccel elhagyjuk a szobánkat, majd azt követően bezárjuk azt és ellenőrizzük az ajtó zárt állapotát. (Ezt követően édesapámmal a hotel elől 10 óra 30 perckor induló járattal a verseny helyszínére mentünk.) Látható továbbá, hogy az ismeretlen személy 21. március 18. napján 10 óra 36. percében megy a szobám felé, oda bemegy, majd onnan 11 óra 21. percében távozik.

 A fentiek vonatkozásában kifejezetten rögzíteni kívánom, hogy egyetlen személy számára sem adtam sem én, sem édesapám engedélyt arra, hogy a szobánkba bemenjen, vagy ott bent tartózkodjon. Továbbá erre senkit nem kértünk meg, senkit nem bíztunk meg, ezen esetről is a biztonsági kamera felvételének megszerzéséig tudomásunk sem volt.

 Meglátásom szerint a felvételen szereplő személyről a ruházata és a kinézete alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt.”

 A Magyar Sportlövők Szövetségének Elnöke a Fegyelmi Bizottságnak megküldte a levelet, a Fegyelmi Bizottság a levél és a videófelvétel tanulmányozás után jelezte a Szövetség Elnöke felé, hogy szükséges a Fegyelmi Bizottságnak a Magyar Sportlövő Szövetségének Elnökségi határozattal történő felhatalmazása arra, hogy a felvételen látható Sidi Péter sportlövővel szemben a fegyelmi eljárást megindítsa.

 A Szövetség Elnöke összehívta az Elnökséget, amely Elnökség jelen határozatot hozta.