• 2023 09 23

Gazdag Dániel Philadelphiában folytatja

A középpályásnál csak Détári kelt el drágábban a klub történetében

A válogatott Gazdag Dániel az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Philadelphia Union csapatához igazolt.

Új klubjának honlapja szerint a támadó középpályás szerződése két idényre szól, és további két évvel meghosszabbítható. Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra, a Budapest Honvéd honlapja azonban megjegyzi, hogy Gazdag - Détári Lajos után - a kispesti klub második legmagasabb összegért értékesített labdarúgója lett.
"Sokoldalú futballista, aki több pozícióban is tud játszani a középpályán, valamint a csatársorban. Agresszív játékstílusa miatt jól illeszkedik a játékrendszerünkbe" - nyilatkozta Ernst Tanner, a Philadelphia Union sportigazgatója.
A 25 éves, nyíregyházi születésű játékos 2010-től a kispesti Magyar Futball Akadémián nevelkedett, és 2014 óta a Budapest Honvéd felnőtt csapatában szerepelt, amellyel 2017-ben bajnokságot, tavaly pedig Magyar Kupát nyert. A középpályás eddig hatszor játszott a felnőtt válogatottban, egy gólt szerzett, és tagja az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságra készülő bő keretnek is.
"Dani számtalan góllal, emlékezetes meccsel, mozzanattal, díjjal örvendeztetett meg minket, természetes, hogy ki szeretné magát próbálni külföldön. Úgy állapodtunk meg vele, ha megfelelő ajánlat érkezik, akkor ezen a nyáron elengedjük. Biztos vagyok benne, hogy Amerikában is megállja majd a helyét és viszi a jó hírünket a világban" - mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője.
A 2008-ban alapított Philadelphia Union FC 2010 óta szerepel az MLS-ben. A negyeddöntőbe 2011-ben és 2019-ben is bejutott, tavaly pedig az alapszakasz legjobbjának bizonyult, de a rájátszástól az első körben búcsúzott. A US Open Cup döntőjében háromszor szerepelt, azonban 2014-ben, 2015-ben és 2018-ban is veszített.

(Fotó: philadelphiaunion.com)