• 2024 04 26

Fucsovics: győzelem és előrelépés

Első fordulós siker Rómában

Fucsovics Márton mindössze két játékot vesztve győzte le hétfőn a japán Nisioka Josihitót a római salakpályás tenisztorna férfi versenyének nyitófordulójában.

Fucsovics Márton egy helyet javított a világranglistán, így a 44. a férfi teniszezők ATP-rangsorában, ott ahol Balázs Attila változatlanul a 106. helyen áll. A két lagjobb magyar férfi teniszezőnek pedig most indul a nyár, hiszen a salakos szezonban következik majd Párizsban az év második Grand Slame, előtte pedig lehet pontokat gyűjteni. 

Fucsovics rögtön szerzett is 35-öt az olasz főváros ATP-tornáján miután legyőzte Nisioka Josihitót sima két szettben. A japán teniszező szerencsés vesztesként került fel a főtáblára, miután az argentin Guido Pella visszalépett a tornától sérülés miatt. Igaz Josihitó így sem töltött sokat a főtáblás küzdelmekkel, hszen 57 perc alatt vereséget szenvedett Fucsovics ellen. Igaz az majd a másióodik fordulóban derül ki, hogy Fucsovics pótalapozása mit ért, hiszen a következő körben a magyar teniszező ellenfele  a US Open osztrák bajnoka, a világranglistán negyedik Dominic Thiem lesz, aki erőnyerő volt az első körben. 

ATP-torna, Róma: 1. forduló (32 közé jutásért):
Fucsovics-Nisioka (japán) 6:0, 6:2

A hölgyeknél a covid fertőzés után visszatérő Babos Tímea, legutóbbi helyezésén egyet rontva, a 108. pozíciót foglalja el. Számára is cél: Párizs.