• 2024 04 20

Elbukta a női Euroliga fináléját a Dunaújváros

Bronzérmes az UVSE

A Dunaújváros másodikként zárt a női vízilabda Euroligában, mivel a sorozat budapesti négyes döntőjének szombati fináléjában 7-6-ra kikapott a görög Olympiakosztól.

Ahogy az elődöntő, úgy a finálé is végtelenül kiélezett meccset hozott mind a két csapatnak. És ahogy a döntőbe jutásért, úgy az utolsó meccsen is egy góllal győzött az Olympiakosz, így megnyerte története során immár másodszor az Euroligát, Mindezt úgy, hogy a négyes döntő mind a két meccsén magyar együttes ellen diadalmaskodott. 

A Dunaújváros eddig egyszer játszott döntőt a legrangosabb női vízilabda kupában, akkor a görög Glyfada ellen elbukott. De hiába volt a budapesti helyszín, ezúttal sem sikerült a bravúr. A két együttes fej-fej mellett halad végig a találkozón, a második félidőben pedig 6-6 után fel, és alá úsztak a csapatok, sokáig eredmény nélkül. Az utolsó negyedben aztán a görögök dobtak egy gólt és hiába támadott háromszor is a dunaújvárosi együttes az egyenlítésért, az akciók vége vagy kapufa lett, vagy a lövések a blokkban haltak el. A Dunaújváros így a múlt heti bajnoki döntő után az Euroligában is ezüstéremmel zárta a sorozatot.

A bronzmeccsen az UVSE viszont nagyon simán diadalmaskodott orosz riválisa ellen, így megszerezte a harmadik helyet a budapesti együttes. 

Női Euroliga, négyes döntő, Tüskeuszoda, döntő: 
Olympiakosz (görög)-Dunaújváros 7-6 (3-2, 2-2, 1-2, 1-0)
gólszerzők: V. Plevritu 3, Elefteriadu, M. Plevritu, Avramidu, Cukala 1-1, illetve Garda 4, Szilágyi 2

bronzmérkőzés:
UVSE-Dinamo Uralocska (orosz) 15-10 (5-3, 5-3, 3-3, 2-1)
a magyar csapat góldobói: Keszthelyi 4, Parkes 3, Rybanska, Antal 2-2, Baksa, Telek, Faragó, Szücs 1-1

Fotó: MTI/Kovács Tamás