• 2024 04 19

Tíz emberrel nyert a Kisvárda Mezőkövesden

Győzelmével pontszámban beérte riválisát a Supka-csapat

Egy félidőn keresztül tíz emberrel játszva őrizte meg büntetőből szerzett előnyét a Kisvárda Mezőkövesden az OTP Bank Liga 28. fordulójának pénteki mérkőzésén.

A hazaiak, szokásukhoz híven, domináltak a mérkőzés elején, ám Bumba tizenhatoson belüli buktatása után a sértett vezetést szerzett a vendégeknek. A folytatásban meddő fölényben voltak a mezőkövesdiek, de nehezen törték fel a jól záró kisvárdai védelmet. Szinte rögtön a fordulás után Ene megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek a piros-fehérek, így a hazai nyomás tovább fokozódott, azonban ez mindvégig hatástalan maradt, ezzel, némileg meglepetésre, a hősiesen védekező Kisvárda szerezte meg a győzelmet.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapus, v.: Iványi
gólszerző: Bumba (20., 11-esből)
sárga lap: Katanec (28.), Rui Pedro (33.), Vutov (54.), Martic (64.), illetve Ene (7., 49.)
kiállítva: Ene (49.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Katanec, Szeles, Vadnai (Vajda, 55.) - Cseri, Rui Pedro (Jurina, a szünetben), Martic (Kamenar, 67.), Chrien (Kavtaradze, 85.) - Vutov (Nagy D., 55.), Vojtus

Kisvárda: Dombó - Hej, Ene, Cirkovic, Leoni - Sassá (Kovácsréti, 94.), Melnyik, Bumba (Kravcsenko, 94.), Ötvös (Prenga, 53.), Karabeljov - Viana (Jelena, 80.)