• 2024 04 27

Marad a bronzmeccs a Szekszárdnak

Öt pontos vereség a Venezia ellen

A Reyer Venezia csapata 63-58-ra győzött az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen, az Európa Kupa elődöntőjében.

A Európa Kupában nem a Final Four a bevett lebonyolítási rend, ám a koronavírus-járvány miatt a FIBA úgy határozott, hogy idén így derül fény a győztes kilétére és a négy közé először bejutó Szekszárd el is nyerte a rendezés jogát.  

A házigazda története legjobb szereplését produkálta eddig is, és ez igaz lehet majd a folytatásra, annak ellenére, hogy az elődöntő nem sikerült a legjobban. Annak ellenére, hogy remekül kezdett az Atomerőmű KSC, hiszen 10 ponttal is vezetett az első negyedben, de mire véget ért az első 10 perc, 17-17 állt az eredményjelzőn. 

Az elődöntős ellenfél a Reyer Venezia az olasz bajnokság éllovasa, a nagyszünetre minimális előnnyel vonulhatott pihenőre. A harmadik játékrész eleje jól alakult szekszárdi szempontból, hiszen volt, hogy hat ponttal is vezetett a hazai gárda, de az utolsó 10 percnek fej-fej mellett vághatott neki a két gárda. A negyedik negyed sok fordulatot és olasz győzelmet hozott. Köszönhetően annak, hogy a Szekszárd az utolsó két támadásából nem tudott kosarat dobni, így a Venezia 63-58-ra megnyerte a meccset, és bejutott a vasárnapi döntőbe.

FIBA női Euro Kupa, elődöntő: Venezia (olasz)-Atomerőmű KSC Szekszárd 63-58 (17-17, 18-16, 13-14, 15-11)
A magyar csapat pontszerzői: Goree 13, Friskovec 12, Bonner 10, Studer 10, Theodoreán 5, Krnjics 4, McCall 4