• 2024 05 08

Játék nélkül bajnok a Nyíregyháza

A koronavírus eldöntötte a női röplabda finálét

A Fatum Nyíregyháza nyerte a női röplabda Extraliga 2020/21-es idényét, miután döntőbeli ellenfele, a Swietelsky-Békéscsabai RSE koronavírus-fertőzés miatt a finálé második és harmadik mérkőzésére sem tud kiállni.

A simábbnál is simább lett a női röplabda bajnoki döntő, vagyis sikerült a Nyíregyházának a duplázás. De míg a Magyar Kupa fináléjában még játszania kellett a csapatnak, addig a bajnoki döntőben egy mérkőzésre sem került sor. A Békéscsaba ugyanis már a hétfőre kiírt első találkozóra sem tudott elutazni, csütörtökön pedig bejelentették a viharsarkiak, hogy a korábbi három eset után, újabb öt játékosukról derült ki, hogy fertőzött. A Magyar Röplabda Szövetség protokollja alapján ezzel pedig okafogyottá vált a finálé, hiszen a Békéscsabának nem maradt játékosa, aki hadrafogható lett volna. 

A BRSE jelezte, hogy sem a döntő második találkozóját nem tudja megrendezni, de a keddi harmadik mérkőzésre sem áll módjában elutazni.

Az MRSZ versenybizottsága pedig úgy határozott, hogy a Swietelsky-BRSE csapatának nem engedélyezi mérkőzés lejátszását április 17-ig, a döntő következő két mérkőzését pedig 3-0 (75-0) arányban a Fatum Nyíregyháza javára írja.

A találkozók halasztására azért sem volt lehetőség, mert a Nemzetközi Röplabda Szövetség korábbi döntése értelmében minden nemzeti bajnokságokat be kell fejezni jövő vasárnapig a válogatottak programja miatt.

Vagyis a szabolcsiak így 2007 óta első, összességében hatodik bajnoki címüket ünnepelhetik, a következő idényben pedig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhetnek.
A korábbi 62-szeres válogatott játékos, Németh Szabolcs így első teljes vezetőedzői évében duplázni tudott csapatával.