• 2024 04 20

Felemás magyar szereplés

Két A döntős, és három C döntős hely az evezős Eb első napján

Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban és a Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettes az A döntőre készülhet az olaszországi Varese-ben pénteken kezdődött evezős Európa-bajnokságon

Az Európa-bajnok Galambos Péter hozta a papírformát és győztesként lépett tovább futamából a 10 főt felvonultató mezőnyben, csakúgy, mint a Szabó, Furkó kettes, akik mindössze két!! riválisukkal vállalták a számot, így előfutamuk egyben pályaelosztó volt. A döntős szereplésre van esélye még a szombati programban lévő reményfutamban a paraevezős PR1 egypárban (paralimpiai szám, 9 i.) szereplő Pető Zsoltnak, valamint női kétpárban (o. sz., 9 i.) a Preil Vivien és Gadányi Zoltána egységnek.

A férfi egypárban (olimpiai szám, 23 induló) Ács Kristóf futamában negyedik, míg kétpárban (o. sz., 24 i.) a Szabó Márton, Bácskai Máté egység futamában harmadik lett, így mindkét hajó csak a 13. helyért küzdhet a folytatásban.
Miként Bertus Kitti női egypárban (o. sz., 15 i.), aki reményfutamában negyedikként egy hellyel maradt le a továbbjutásról, így szombaton a C döntőben ér véget számára a kontinensbajnokság. Női könnyűsúlyú kétpárban (o. sz., 13 i.) Ferencz Panna és Fehérvári Eszter negyedik helyével nem jutott tovább a reményfutamból, és az egység számára ezzel be is fejeződött a kontinensbajnokság, amelyen utolsóként a 13. helyen zárt.