• 2024 04 27

Akár telt ház is lehet a budapesti Eb-meccseken

Budapesten lesznek szurkolók

Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményben jelentette be, hogy az idei labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit nézők előtt rendezik meg. Budapest célja, hogy a három budapesti csoportmérkőzésen és egy nyolcaddöntőn a Puskás Aréna nézőtéri ülőhelyeinek 100%-át elfoglalhassák a szurkolók, amennyiben megfelelnek a belépés szigorú követelményeinek.

Az eredeti tervek szerint 12 városban rendeznek majd mérkőzéseket, ugyanakkor München, Dublin, Róma és Bilbao április 19-ig haladékot kapott a döntésre, és a végleges terv prezentálására. Bilbao korábban már jelezte hogy jelen állás szerint nem tudják garantálni hogy lehetnek nézők a város által rendezett meccseken. De ebben az esetben akár az UEFA el is veheti a rendezési jogot.

Budapest kapcsán ami biztos, hogy a jegy mellé kártya is kell majd.  Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában megerősítette, hogy a júniusi dátumra mindenki, aki regisztrátl megkapja az oltást, így a védettségi kártyával az érdeklődők részt tudnak majd venni az eseményen.

De jöhetnek majd külföldi nézők is. A Budapestre elutazó külföldi állampolgárok az országba történő belépést megelőző öt napban két negatív koronavírusteszttel, vagy hat hónapnál nem régebbi megbetegedést igazoló dokumentummal léphetnek be az országba.

Az UEFA közleményében kiemelte, a WHO-val is együttműködik annak érdekében, hogy csökkenteni tudja a COVID-19 világjárvány jelentette kockázatokat.

 A mérkőzéseken való részvétel továbbra is önkéntes: azok a szurkolók, akik szeretnék visszaváltani korábban megvásárolt jegyeiket, április 22-én 18.00 óráig tehetik meg az UEFA hivatalos jegyértékesítési felületén, ez esetben az UEFA a teljes vételárat visszatéríti számukra.

Az Európa-bajnoki részvételt novemberben kiharcoló válogatottak (Magyarország, Észak-Macedónia, Skócia és Szlovákia) számára az UEFA májustól fenntartja az újabb jegyértékesítési kör lehetőségét.